Kuhanje nije aktivnost kojom se možete baviti bez da napravite mali nered. Otvaranjem i korištenjem raznih namirnica unosite bakterije u svoju kuhinju. Provjerite gdje se one najviše vole okupljati

Znanstvenici su otkrili koja je stvar u našoj sklona skupljanju bakterija i 'najprljavija'. To je dobra stara kuhinjska krpa, nezaobilazna u svakoj kuhinji.

Ministarstvo poljoprivrede SAD-a financiralo je istraživanje tijekom u kojem su se ispitivale higijenske navike ljudi tijekom kuhanja.

123 ljudi pripremalo je različite obroke i na kraju eksperimenta ustanovljeno je da je čak 90% pripremljenih jela bilo kontaminirano bakterijama tijekom procesa pripreme. Uočeno je kako je kuhinjska krpa najviše izložena bakterijama i kako je ona najprljavija stvar u kuhinji.

Naime, sudionici istraživanja kuhinjsku krpu često su dirali prije nego su oprali ruke, nakon pripreme sirovog mesa i s prljavim rukama. Čak i kada su propisno oprali ruke, opet su koristili istu kontaminiranu krpu i tako prenosili bakterije na svoja jela.

Stručnjaci preporučaju da kuhinjsku krpu mijenjate često, po mogućnosti jednom tjedno.