Znanstvenici su otkrili koja je stvar u našoj sklona skupljanju bakterija i 'najprljavija'. To je dobra stara kuhinjska krpa, nezaobilazna u svakoj kuhinji.
Ministarstvo poljoprivrede SAD-a financiralo je istraživanje tijekom u kojem su se ispitivale higijenske navike ljudi tijekom kuhanja.
123 ljudi pripremalo je različite obroke i na kraju eksperimenta ustanovljeno je da je čak 90% pripremljenih jela bilo kontaminirano bakterijama tijekom procesa pripreme. Uočeno je kako je kuhinjska krpa najviše izložena bakterijama i kako je ona najprljavija stvar u kuhinji.
Naime, sudionici istraživanja kuhinjsku krpu često su dirali prije nego su oprali ruke, nakon pripreme sirovog mesa i s prljavim rukama. Čak i kada su propisno oprali ruke, opet su koristili istu kontaminiranu krpu i tako prenosili bakterije na svoja jela.
Stručnjaci preporučaju da kuhinjsku krpu mijenjate često, po mogućnosti jednom tjedno.