Trend nošenja prozirnih cipela ciklički se vraća u modu. To ne čudi ako je poznato da je prozirne cipele lako kombinirati s odjevnim komadima, a uz to vizualno produžuju noge. Prozirne cipele i čizme rade se od umjetnih materijala poput plastike i vinila koje izazivaju pojačano znojenje stopala.

Galerija



U ovom tipu obuće ništa ne možete sakriti - niti preuski model koji je možda bolno zgnječio nožne prste, niti znojno stopalo koje će zamagliti prozirnu štiklu. Pojačano znojenje nogu i zamagljivanje prozirne cipele moguće je spriječiti malim kozmetičkim trikovima. Mnoge dame nanijet će antiperspirant direktno na stopala kako bi spriječile znojenje.

Zamagljivanje cipela još je izraženije u prozirnim čizmama što je pokazala i Kim Kardashian Foto: Profimedia

Druge pak biraju modele cipela s otvorom na predjelu prstiju koje pojačavaju cirkulaciju zraka u obući i smanjuju mogućnost za zamagljivanje.

Što se dogodi kad zaboravite napraviti jednu od tih dviju važnih stvari, demonstrirale su brojne slavne dame iz javnog života – od Kim Kardashian do Eve Longorije. Njihove male modne gafove možete pogledati u fotogaleriji na početku teksta.

I Eva Longoria imala je problema sa zamagljivanjem cipela Foto: Profimedia

15 slavnih dama kojima je loša haljina pokvarila fotke s crvenog tepiha

12 slavnih dama kojima su stilisti odabrali potpuno pogrešne štikle