Koliku god volju za vježbanjem žena ima, jedna stvar milijune žena diljem svijeta sprečava da se tjelovježbi i posvete. U čemu je problem otkrilo je istraživanje britanske zdravstvene institucije, Health Select Committee

Naime, mnoge žene izbjegavaju tjelovježbu jer se boje da će ih drugi ocjenjivati i prosuđivati dok vježbaju, odnosno da će ih ismijavati zbog njihova nastojanja da drže korak s drugim vježbačima, zbog toga što se jako znoje ili ostaju bez zraka, pokazalo je istraživanje britanskog državnog tijela Health Select Committee.

Manjak tjelovježbe može biti štetan jednako kao i pušenje, a preporučena količina tjelovježbe je dva i pol sata tjedno

Istraživanje je također otkrilo da djevojčice između 10 i 12 godina markiraju tjelovježbu jer se srame svojih trbuščića i masnog tkiva.

Preporučena količina vježbanja je dva i pol sata tjedno. Britansko istraživanje pokazalo je da više od dvije trećine žena, odnosno 68 posto ne vježba toliko. Muškarci su po tom pitanja uspješniji jer ih 56 posto vježba dva i pol sata tjedno.

'Žene se boje ići na aerobik ili se uključiti u klub trčanja jer ne žele zaostajati za drugima. To se naročito odnosi na žene s viškom kilograma i one koje su se udebljale tijekom trudnoće. Kako ne vidimo puno žena s viškom kilograma da vježbaju u javnosti, druge žene misle da vježbanje nije za njih', ističe Britanka Julie Creffield, motivacijska govornica koja potiče žene na vježbanje.

S obzirom na to da manjak tjelovježbe može biti štetan jednako kao i pušenje, stručnjaci se slažu da bi se žene trebale riješiti srama od znojenja pred drugim ljudima te da bi trebale osvijestiti da s vremenom više neće zaostajati za drugima već će biti među boljim vježbačima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju