Vrhunac blagdanskih slavlja stiže nam u utorak, na Staru godinu. Želite li se od 2019. oprostiti u šik stilu, onda bi baršunasta haljina mogla biti savršen izbor za vas.

Baršun je vrsta čupave tkanine, a može se izraditi od više materijala. Najbolji je dobiven od svile, a sintetički baršun izrađuje se od umjetnih vlakana ili od kombinacije prirodnih i umjetnih materijala poput viskoze, poliestera, najlona ili kombinacijom, primjerice, viskoze i svile.

Odjeća od baršuna u prošlosti se smatrala luksuznom, no u današnje vrijeme ipak je pristupačnija, ali dojam profinjenosti i glamura uvijek je zadržala. Meki, podatni baršun naročito je popularan u zimskim mjesecima i u sezoni blagdanskih slavlja.

Slika nije dostupna Od 59 do 149 kn: 10 suknji na popustu idealnih za proslavu Nove godine

Baršunasta haljina čini se i kao idealan izbor za doček 2020. godine, a mi smo za vas izdvojili deset modela u kojima ćete se osjećati kao kraljica novogodišnjeg partyja. Spojite ih sa cipelama, sandalama ili čizmama na visoku potpeticu, elegantnom torbicom i svečanijim nakitom, ali ne zaboravite da baršunasta haljina ne traži puno kićenja jer je baršun sam po sebi dovoljno svečan.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju