Siva boja nije čest izbor za crveni tepih, što i ne čudi jer siva se zbog svojih karakteristika, prije svega neutralnosti, opisuje kao boja bez ikakvih emocija. Ipak, slavne žene koje su je nosile u svečanim prigodama pokazale su da može biti jako dobar odabir, pogotovo u kontrastu s crvenom bojom tepiha.

Galerija Slavne žene u sivim kreacijama na crvenom tepihu - 9 Slavne žene u sivim kreacijama na crvenom tepihu - 3 Slavne žene u sivim kreacijama na crvenom tepihu - 5 +7 Mila Kunis u sivoj haljini

Uz crnu i bijelu, siva je jedna od akromatskih boja, dakle nije jedna iz spektra boja, već je mješavina između potpune refleksije blještavila sunčeva svjetla i njezine potpune suprotnosti – totalnog upijanja svih fotona, odnosno crne, kako objašnjavaju na Wikipediji.

Slavne žene u sivim kreacijama na crvenom tepihu - 4 Naomi Campbell u sivoj haljini na crvenom tepihu (Foto: Guliver image)

Zbog navedenog sivu zovu i bojom bez ikakvih emocija, neutralnom i nepristranom bojom (kakav je i svijet koji svaki dan vidimo, jer čiste boje spektra vidimo samo u rijetkim prilikama). Siva je boja kompromisa, niti je crna, niti je bijela, ona je prijelaz između dviju neboja.

Slavne žene u sivim kreacijama na crvenom tepihu - 2 Nicole Kidman u sivoj haljini na crvenom tepihu (Foto: Guliver image)

Kada ide više prema crnoj, postaje dramatičnija i tajanstvena, a kad se približava bijeloj, postaje srebrna i čini se življom i realističnijom. Kako je ljudi doživljavaju kao mirnu i neemotivnu boju, ona je odavna predstavljala znak stabilnosti, staloženosti i mira, pa su zbog toga mnoge uniforme državne administracije uvijek preferirale sivu.

Sandra Perković: Glamurozna haljina kakvu bi u svojem ormaru poželjele i holivudske dive Sandra Perković - 5 Sandra Perković - 4 Sandra Perković - 3 +1 Sandra Perković - 2

Neke slavne dame u određenim svečanim prilikama preferirale su pak sivu na crvenom tepihu te tako pokazale da svaka nijansa te neutralne boje može izgledati glamurozno i otmjeno. U galeriji na početku teksta pogledajte fotografije koje dokazuju da "boja bez ikakvih emocija" voli crveni tepih.

Slavne žene u sivim kreacijama na crvenom tepihu - 8 Kate Winslet u sivo haljini (Foto: Guliver image)

Slavne žene u sivim kreacijama na crvenom tepihu - 7 Emilia Clarke u sivoj haljini na crvenom tepihu (Foto: Guliver image)

Slavne žene u sivim kreacijama na crvenom tepihu - 6 Mila Kunis u sivoj haljini (Foto: Guliver image)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju