U spavaćoj sobi želimo boje koje smiruju, koje su ugodne oku i koje povezujemo s unutarnjom harmonijom i svježinom. Takva je zelena, boja za koju se smatra da ima ljekovitu moć, najmirnija boja ljudskom oku koja asocira na stabilnost i izdržljivost.

Galerija Ideje za uređenje spavaće sobe u žutoj i zelenoj boji - 1 Ideje za uređenje spavaće sobe u žutoj i zelenoj boji - 4 Ideje za uređenje spavaće sobe u žutoj i zelenoj boji - 3 +6 Ideje za uređenje spavaće sobe u žutoj i zelenoj boji

Zelena boja također znači sigurnost koju želimo osjetiti u spavaćoj sobi, utočištu doma u kojem tražimo mir i odmor. Zelena je i boja prirode koja u proljeće buja u svoj svojoj ljepoti i upravo je u ovo godišnje doba najljepša.

Zbog toga zelena može biti sjajan izbor za uređenje spavaće sobe, koja će i uz samo nekoliko zelenih detalja izgledati svježe, ugodno i prozračno.

Ideje za uređenje spavaće sobe u žutoj i zelenoj boji - 4 Zagasito zelena boja vrlo je ugodna oku i djeluje smirujuće (Foto: Living4media)

Želite li dodati još malo živosti, probajte s bojom sunca – žutom. Ima topao učinak, budi vedrinu, asocira na sreću, radost i optimizam. Sa žutom bojom ipak nemojte pretjerati jer u prekomjernoj količini može imati uznemirujući učinak.

Da su zelena i žuta sjajan izbor za spavaću sobu, uvjerite se u fotogaleriji.

Ideje za uređenje spavaće sobe u žutoj i zelenoj boji - 3 Osvježite spavaću sobu daškom zelene i žute boje (Foto: Living4media)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju