Počeo je 67. izbor za najbolju pjesmu Eurovizije. Ove su se godine natjecatelji zaputili u Liverpool, a među njima je i riječka grupa Let 3, koja je svojom pjesmom Mama ŠČ! izazvala reakcije diljem svijeta i plasirala se u veliko finale.

Galerija 10 zgodnih pjevača s Eurosonga 10 zgodnih pjevača s Eurosonga 10 zgodnih pjevača s Eurosonga +9 Dion Cooper

Svakom izviđaču laska titula najboljeg u cijeloj Europi. Od listopada davne 1956., kada je pobjedu odnijela švicarska pop-pjevačica Lys Assia, pa sve do prošlogodišnje pobjede ukrajinske grupe Kalush ovo glazbeno natjecanje uvijek iznjedri neke nove zvijezde.

Mi smo se zaputili na kratko putovanje kroz bližu povijest Eurosonga i sastavili listu deset najzgodnijih natjecatelja.

Pa, uživajte…

1. Johnny Logan

Irski pjevač i tekstopisac doista nema konkurenciju. Njegove snažne balade osvojile su cijeli svijet, a svojevremeno je bio mamac za ženske poglede. Plava kosa, čvrst stav i pogled ispod obrva svrstali su ga na sam vrh naše liste. Šarm je ponekad ključan, a Mr. Eurosong ima to nešto.

2. Dion Cooper

Dion Cuiper dolazi iz Nizozemske i već je osvojio simpatije žena. Njegov nastup tek ćemo imati prilike vidjeti na nadolazećem Eurosongu, a duga kosa i nevjerojatno plave oči njegovi su glavni aduti. Na ovogodišnjem Eurosongu s Miom Nicolai izvodi pjesmu Burning Daylight.

3. Alessandro Mahmoud

Talijanski pjevač i tekstopisac jedno je od najpoznatijih lica na pjevačkim natjecanjima naših susjeda. Žene ga vole zbog simpatičnosti, ali i pogleda koji prodire u dušu. 2019. osvojio je drugo mjesto na Eurosongu, a prošle je godine bio domaćin i osvojio visoko šesto mjesto.

4. Imri Ziv

Upoznali smo ga 2017. na Eurosongu u Kijevu s pjesmom I Feel Alive. Imri dolazi iz Izraela, a osim što se bavi pjevanjem, uživa u posuđivanju glasa u brojnim crtanim filmovima i reklamama. Šarmantan je, uvijek nasmiješen, a njegovi mišići ne mogu proći ispod radara.

5. Amir Haddad

Amir se rodio u Parizu, ali uvijek ističe svoje izraelske korijene. Na Eurosongu je nastupao 2016. s pjesmom J'ai cherché i osvojio visoko šesto mjesto. Miljenik je žena zbog neodoljivog osmijeha i topline kojom zrači, a bliski ljudi ističu njegove ljudske kvalitete.

6. Tom Leeb

Izgleda da su Francuzi posebno privlačni jer je šesto mjesto zauzeo još jedan pjevač francuskog podrijetla. On bi, da pandemija nije pomrsila planove, predstavljao Francusku 2020. u Nizozemskoj s pjesmom The Best in Me. Crn, visok, šarmantan i galantan, Tom se često nalazi na listama najljepših muškaraca.

7. Luca Hanni

28-godišnji pjevač osvojio je srca djevojaka 2019. godine kad je predstavio Švicarsku s pjesmom She Got Me. Prekrasan osmijeh i glas slavuja njegovi su glavni aduti. Luca je dosad objavio četiri albuma i jedno je od švicarskih najpopularnijih TV lica.

8. Duncan James

Engleski pjevač, glumac i voditelj jedan je od glavnih frajera Eurosonga. Upoznali smo ga 2001. godine kao člana boy-benda Blue, a na velikoj eurovizijskoj pozornici zapjevao je 2011. pjesmu I Can.

9. Alexander Rybak

Norveški violinist najveći je slatkiš Eurosonga. Osim što nestvarno pjeva i svira violinu, njegove ljubavi su i skladanje te gluma. 2009. je pobijedio s pjesmom Fairytale, a na veliku pozornicu ponovno se vratio 2018. s pjesmom That's How You Write a Song.

10. Václav Bárta

40-godišnji pjevač, glumac i tekstopisac jedno je od najpoznatijih lica u Češkoj. Još kao maloljetnik osnovao je glazbeni rock-sastav, a žene ga obožavaju jer je jedan od onih zločestih muškaraca koji je u duši zapravo vrlo emotivan. S kolegicom Martom Jandovom na Eurosongu je nastupio 2015. godine s pjesmom Hope Never Dies.

Koji pjevač s Eurosonga je vama najzgodniji?

glasova:

U galeriji na početku teksta pogledajte fotografije svih muškaraca s liste, a u anketi nam recite koji je vama najzgodniji. 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju