Svatko od nas u svom domu skriva barem nekoliko rasparenih čarapa koje su misteriozno izgubile svoju drugu polovicu. Nemojte ih bacati, već ih iskoristite za neke od sljedećih genijalnih načina


 1. Za zaštitu osjetljive odjeće u pranju
Gaćice, grudnjak, šal ili neki drugi osjetljivi komad odjeće stavite u čarapu te tek onda u perilicu rublja. Čarapa će zaštititi materijal od rastezanja ili čupanja.

2. Protiv neugodnih mirisa u hladnjaku
U čarapu stavite šalicu sode bikarbone ili nekoliko komada ugljena te je stavite u hladnjak, blizu mjesta koje želite lišiti neugodnih mirisa. Sastojci iz čarape će upiti neugodne mirise, a neće uprljati hladnjak.

3. Pomoć pri seljenju
Čaše, keramičke ukrase, ukrase za bor ili neke druge krhke predmete spremite u čarapu tijekom seljenja ili premještanja. Pamuk će zaštititi predmete od pucanja.

4. Osvježivač
Čarapu napunite s mirisnim suhom potpouri mješavinom te je smjestite u automobil, ladice, ormar ili bilo koji komad namještaja koji želite osvježiti ugodnim mirisom.

5. Zaštita parketa
Čarape navucite na noge od stola, stolca, kreveta ili ormara kod seljenja i omicanja namještaja. One će ublažiti trenje i spriječiti uništavanje poda.

6. Igračka za pse
Zamotajte jednu čarapu u kuglicu te je ubacite u drugu i dobro svežite u čvor i dobili ste platnenu lopticu za bacanje. Isto tako, u čarapu možete staviti i tenisku lopticu te je zavežite u čvor.

7. Krpica za prašinu
Jednostavno navucite čarapu na ruku te njome detaljno prebrišite prašnjave površine. Možete se poslužiti i sredstvom protiv prašine, a čarapom prebrišite površinu.

8. Rukavica za kupanje
Čarapu navucite na ruku te na nju nanesite sapuna te dobro istrljajte tijelo. Čarape od grublje tkanine mogu vam poslužiti kao rukavica za piling, a grubi efekt možete pojačati šakom soli.

9. Zaštita kod bojanja zidova 
Planirate li obojati zidove u stanu, navucite čarape preko tenisica i zaštitite obuću, ali i pod od mrlja od boje.

10. Oblog za tijelo
U čarapu ubacite kockice leda i njome trljajte ozlijeđeni dio tijela poput zglobova ili leđa. Isto tako, čarapu možete namočiti i spremiti u hladnjak te ste dobili hladnu kompresu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju