Danas završava Pariški tjedan ready-to-wear mode, na kojem su brojne modne kuće predstavile svoje kolekcije za jesen/zimu 2022. godine. Trebat će malo vremena da se slegnu dojmovi modnih kritičara, ali već sada su se iskristalizirali novi modni trendovi koje nećemo moći ignorirati.

Galerija Valentino, jesen/zima 2022. Valentino, jesen/zima 2022. Elie Saab, jesen/zima 2022. +9 Elie Saab, jesen/zima 2022.

Posljednjih dana puno se piše o kolekciji modne kuće Valentino. Izgleda da je ružičasta postala njihova nova crvena jer u novoj kolekciji dominiraju kreacije u fantastičnoj hot pink nijansi. Jedina boja koju je kreativni direktor Pierpaolo Piccioli na pisti suprotstavio ružičastoj bila je crna.

Valentino, jesen/zima 2022. Valentino, jesen/zima 2022. (Foto: Profimedia)

Za Vogue je objasnio da je odabrao monotoniju kako bi uklonio sve smetnje i potaknuo oči publike da se koncentriraju na uočavanje razlika između silueta i detalja.

Naglasak je bio na ružičastoj boji zato što je želio srušiti kulturološke mitove prema kojima je to isključivo boja za curice. Na pistu je poslao 40 modela od glave do pete obgrljene hot pink nijansom.

Valentino, jesen/zima 2022. Valentino, jesen/zima 2022. (Foto: Profimedia)

Potpuna suprotnost kolekciji koju je nekoliko dana ranije na Pariškom tjednu mode predstavila modna kuća Saint Laurent.

Saint Laurent, jesen/zima 2022. - 5 Saint Laurent, jesen/zima 2022. (Foto: Profimedia)

Belgijski modni dizajner Anthony Vaccarello, kreativni direktor Saint Laurenta od 2016. godine, oduševio je modne kritičare svojom sofisticiranom kolekcijom u kojoj dominira suptilan glamur, lišen prevelike teatralnosti. Odabrana paleta boja bila je maksimalno neutralna, s naglaskom na crnu, koja se nametnula kao apsolutna zvijezda kolekcije.

Saint Laurent, jesen/zima 2022. - 9 Saint Laurent, jesen/zima 2022. (Foto: Profimedia)

Crnilo ili boje, pitanje je sad? Zavirite u galeriju, pogledajte još haljina s PFW-a u raznim bojama i naposljetku nam u anketi otkrijte koja je opcija vama draža.

Ankete

(9014) Draže mi je...

rezultati povratak glasova123
rezultati

Elie Saab, jesen/zima 2022. Elie Saab, jesen/zima 2022. (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju