Iako se jaglaci i visibabe smatraju vjesnicima proljeća, na Instagramu i Pinterestu glavni cvjetni dokaz da je proljeće pred vratima potvrđuju brojne čarobne fotografije nježnih i otmjenih tulipana. Donosimo 10 inspirativnih fotografija koje će vam dati ideju kako naglasiti svu ljepotu tulipana u svom domu

Galerija Tulipani - 3 Tulipani - 2 Tulipani - 1 +6 Tulipani - 4

Tulipane prije svega povezujemo s Nizozemskom čija su polja elegantnog cvijeta u svim bojama ponos ove male i lijepe kraljevine. No, tulipani potječu sa sjevera Afrike i juga Azije, a najvećim brojem vrsta može se pohvaliti Kazahstan.

Egzotično podrijetlo tulipana potvrđuje i njegovo ime nastalo iz turske riječi tülbent , što znači turban. Upravo je to pokrivalo za glavu bila glavna asocijacija za oblik ovog gotovo simetričnog cvijeta bez kojeg ne može zamisliti vazu u proljeće.

A da za tulipane ne trebamo upotrebljavati samo vazu, već i druge dekorativne predmete poput metalne kantice ili epruvetica pokazat će nam 10 fotografija različitih dizajnera interijera koji su ljepotu ovog diskretnog ljepotana prikazali na različite kreativne načine.

Tulipani - 2 Tulipani - 2 (Foto: Living4Media)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju