Uređenje blagdanskog stola jedan je od najveselijih trenutaka predblagdanskog doba. Bez obzira na to imate li goste za Božić, ili ćete ga provesti u krugu najmilijih, to je prava prilika da svom blagdanskom stolu dodate svečanu notu.

  Galerija Uređenje blagdanskog stola Uređenje blagdanskog stola - 9 Uređenje blagdanskog stola - 8 +7 Bijeli Božić

Uređenje blagdanskog stola može biti jednako uzbudljivo kao uređenje božićnog drvca, ili ostatka doma. Prirodni materijali, svijeće, lampice, kuglice – sve ukrase koje već imate u domu, vrlo lako možete iskoristiti kako biste uredili božićnu trpezu.

Ako nemate ideju kako biste ovog Božića uredili svoj stol, na pravom ste mjestu, jer smo pripremili 10 odličnih, jeftinih i jednostavnih ideja kako ove godine stol učiniti baš posebnim i oduševiti obitelj i prijatelje.

1. Pripremite salvetu u obliku drvca

Jednostavan, a tako efektan ukras oduševit će sve prisutne. Uzmite nešto veću salvetu ili krpu i posložite je u obliku drvca. Kreaciju postavite na vaše najdraže tanjure, a odličan touch bit će pokoji češer, kuglica ili pak neki drugi ukras.

Uređenje blagdanskog stola - 3 Salveta u obliku drvca (Foto: Living4media)

2. Božikovina za baš poseban stol

Bobice božikovine jedan su od vjesnika Božića. Ove predivne i dekorativne kuglice uklopit će se u svaku božićnu dekoraciju. Za baš posebnu dekoraciju stola, uzmite borovu grančicu pa vrpcom za nju pričvrstite bobice božikovine. Ovako pripremljenu dekoraciju postavite uz svaki tanjur.

Uređenje blagdanskog stola - 5 Božikovina za poseban stol (Foto: Living4media)

3. Čokoladni zlatnici za sreću

Sjećate li se čokoladnih zlatnika? Tako rijetki poklon iz djetinjstva, danas možemo kupiti u gotovo svakoj trgovini. Čokoladne zlatnike posložite na blagdanski stol – uvjereni smo da ćete tako oduševiti cijelu obitelj. Ovaj super ukras ujedno i slatki poklon pa ćete zasigurno pokupiti simpatije svih prisutnih.

Uređenje blagdanskog stola - 4 Čokoladni zlatnici za sreću (Foto: Living4media)

4. Viseće kuglice

Na prvu tako efektan ukras, zapravo je potpuno besplatan i vrlo ga je lako napraviti. Na rasvjetu ( ili na strop) iznad stola objesite kuglice koje zasigurno imate doma. Kuglice postavite toliko visoko da ne upadaju u hranu, a opet dovoljno nisko da možete uživati u pogledu. Za poseban efekt, birajte prozirnu žicu pa će kuglice izgledati kao da lebde.

Uređenje blagdanskog stola - 9 Viseće kuglice (Foto: Living4media)

5. Priroda za stolom

Priroda u ovo doba godine spava, ali je svejedno predivna. Borove graniče unosimo u svoj dom i na njih postavljamo razne ukrase, a one jednako efektno mogu izgledati i kao samostalni ukras. Ako na svoj stol postavite borovu grančicu i svijeću, dobit ćete baš predivni i mirisni blagdanski stol.

Uređenje blagdanskog stola - 8 Priroda na stolu (Foto: Living4media)

6. Božić na žlicu

Još jedan jako jednostavan, a istovremeno baš predivan ukras. Žlice ukradite pokojom božićnom biljkom i vrpcom. Besplatno, vrlo brzo i predivno rješenje za koje će vas pohvaliti svi gosti.

Uređenje blagdanskog stola - 10 Božićna dekoracija sa žlicama (Foto: Living4media)

7. Bijeli Božić

Već dugo nismo imali bijeli Božić. I dok priželjkujemo da na božićno jutro otvorimo prozor i ugledamo bijelo prostranstvo, takav ugođaj možemo pripremiti i na svom blagdanskom stolu. Ako želite bijelu idilu, bit će dovoljno stiropor prosuti po stolu i to je to – stvorili ste pravi snježni ugođaj.

Uređenje blagdanskog stola - 7 Bijeli Božić (Foto: Living4media)

8. Božićno svjetlo

Svijeće stvaraju baš poseban blagdanski ugođaj, a jednako se uklapaju i u božićni dom. Uključivanje svijeća na stol nije nikakva novost, ali često zaboravljamo na tu mogućnost. Ovi su blagdani savršena prilika da se prisjetimo zašto bismo češće trebali paliti svijeće za stolom.

Uređenje blagdanskog stola - 6 Svijeće stolu daju svečanu i romantičnu notu (Foto: Living4media)

9. Poklon u tanjuru

Ako ste drage ljudi pozvali na božićni ručak, vjerojatno ste pripremili sitnice koje će ih razveseliti. Zgodna ideja je svakom poklon staviti u tanjur i tako kod vaše drage osobe izazvati duplo oduševljenje – zbog poklona, i hrane koju ćete poslužiti.

Uređenje blagdanskog stola - 1 Poklon u tanjuru (Foto: Living4media)

Najljepši trendovi u ukrašavanju koji će vladati ovoga Božića Božićno drvce Najljepši božićni trendovi u ukrašavanju - 8 Najljepši božićni trendovi u ukrašavanju - 4 +5 Najljepši božićni trendovi u ukrašavanju - 6

10. Lampice

Za pravi blagdanski ugođaj na stol stavite lampice. Ova praktična i vrlo efektna ideja posebno će se svidjeti onima koji ne vole kičasto uređenje blagdanskog doma. Ovisno o tome kakvu boje rasvjete volite, jedne lampice raširite po sredini stola i uživajte u rasvjetljavanju čaša, tanjura i cijelog stola.

  Uređenje blagdanskog stola - 2 Lampice za jednostavniju dekoraciju božićnog stola (Foto: Living4media)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju