Na sam spomen bakterija mnogi se uplaše, ali nema mjesta za paniku ako naučite kako ih izbjegavati uz malo dodatnog opreza zahvaljujući kojem ćete zaštititi svoje zdravlje

Redovna upozorenja stručnjaka o važnosti pranja ruku treba shvatiti ozbiljno. Naime, postoje mjesta koja svakodnevno dodiruje veliki broj ljudi, a mnogi od njih nosioci su određenog tipa bakterija koji mogu prouzrokovati određene zdravstvene probleme.

Ako ste npr. prehlađeni, a kihnuli ste i pritom usta zaštitili rukom kojom ste potom dirali rukohvat, osoba koja se nakon toga primi za njega „preuzet“ će vaše bakterije i postoji realna mogućnost da i ona razvije prehladu.

Redovna upozorenja stručnjaka o važnosti pranja ruku treba shvatiti ozbiljno.

Brojna istraživanja dokazala su da određena javna mjesta nose najviše bakterija pa bismo trebali oprati ruke nakon što dođemo u doticaj s njima.

1. Rukohvati stepenica
2. Tipke u dizalima
3. Ručke na košaricama iz dućana
4. Jelovnici u restoranima
5. Novac
6. Prekidači za svjetlo
7. Posudice za sol i papar u restoranima
8. Bankomati
9. Sprave za vježbanje u teretani
10. Pipe

SAVJET:

Naravno da ćete često naići na situaciju u kojoj nije moguće oprati ruke odmah nakon doticaja s ovim mjestima. Tada se možete zaštiti korištenjem gela za dezinfekciju ruku, a ako ne volite koristiti takve proizvode onda jednostavno izbjegavajte dodirivati lice rukama. Izbjegavanjem trljanja očiju, nosa i općenito prinošenjem ruku ustima smanjujemo mogućnost unošenja bakterija u organizam.

Saznajte i kojih 5 najprljavijih predmeta u domu diramo svaki dan.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju