Na Pariškom tjednu visoke mode održana je revija modne kuće Chanel za sezonu proljeće 2018. godine

Galerija

Brojne dame okupile su se na reviji modne kuće Chanel za proljeće 2018. koja se održala na Pariškom tjednu visoke mode, a među njima je vrlo lako prepoznati - Francuskinje.

Čak i ako im ne znate imena i profesiju, odjevne kombinacije odmah daju naslutiti da su njihove vlasnice predstavnice takozvanog francuskog šika.

Poznate Francuskinje na modnoj reviji modne kuće Chanel za proljeće 2018. - 1
Caroline de Maigret (Foto: Getty Images)

Mnogi će se zapitati što je to zapravo francuski šik i kako se definira, a modna izdanja poznatih Francuskinja sa Chanelove revije najbolji su odgovor na to pitanje.

Izraz 'šik' (frc. chic) nastao je od riječi chicard koja se sredinom 19. stoljeća u Parizu koristila kao žargonski izraz za otmjene ljude. Danas se najčešće se koristi kao sinonim za svevremensku eleganciju i sofisticirani stil.

Poznate Francuskinje na modnoj reviji modne kuće Chanel za proljeće 2018. - 9
Anna Mouglalis (Foto: Getty Images)

Kako opisati francuski šik? To je jedinstvena jednostavnost odijevanja, stil koji se odupire jednosezonskim trendovima. U modnom smislu očituje se u odabiru klasičnih odjevnih komada koji vas nikada neće razočarati i neutralnoj paleti boja s kojom nikada ne možete pogriješiti.

Umjesto kupovine razvikane nove haljine s trendi aplikacijama, Francuskinje će radije posegnuti u svoj ormar i iz njega izvući staru crnu haljinu. Provjerena odjeća umjesto prolazne - to je njihov recept za odličan izgled kojeg se pridržavaju i prilikom kupovine. Svoj novac investirat će u vječne komade i tako dvostruko profitirati jer će njihova odjeća uvijek biti nosiva.

Pogledajte kojh 10 odjevnih komada svaka Francuskinja ima u svom ormaru.

Poznate Francuskinje na modnoj reviji modne kuće Chanel za proljeće 2018. - 10
Marion Cotillard (Foto: Getty Images)