Na Pariškom tjednu visoke mode održana je revija modne kuće Chanel za sezonu proljeće 2018. godine

Galerija Caroline de Maigret Poznate Francuskinje na modnoj reviji modne kuće Chanel za proljeće 2018. - 9 Poznate Francuskinje na modnoj reviji modne kuće Chanel za proljeće 2018. - 10 +7 Inès de La Fressange Brojne dame okupile su se na reviji modne kuće Chanel za proljeće 2018. koja se održala na Pariškom tjednu visoke mode, a među njima je vrlo lako prepoznati - Francuskinje.

Čak i ako im ne znate imena i profesiju, odjevne kombinacije odmah daju naslutiti da su njihove vlasnice predstavnice takozvanog francuskog šika.
Poznate Francuskinje na modnoj reviji modne kuće Chanel za proljeće 2018. - 1 Caroline de Maigret (Foto: Getty Images)
Mnogi će se zapitati što je to zapravo francuski šik i kako se definira, a modna izdanja poznatih Francuskinja sa Chanelove revije najbolji su odgovor na to pitanje.

Izraz 'šik' (frc. chic) nastao je od riječi chicard koja se sredinom 19. stoljeća u Parizu koristila kao žargonski izraz za otmjene ljude. Danas se najčešće se koristi kao sinonim za svevremensku eleganciju i sofisticirani stil.
Poznate Francuskinje na modnoj reviji modne kuće Chanel za proljeće 2018. - 9 Anna Mouglalis (Foto: Getty Images)
Kako opisati francuski šik? To je jedinstvena jednostavnost odijevanja, stil koji se odupire jednosezonskim trendovima. U modnom smislu očituje se u odabiru klasičnih odjevnih komada koji vas nikada neće razočarati i neutralnoj paleti boja s kojom nikada ne možete pogriješiti.

Umjesto kupovine razvikane nove haljine s trendi aplikacijama, Francuskinje će radije posegnuti u svoj ormar i iz njega izvući staru crnu haljinu. Provjerena odjeća umjesto prolazne - to je njihov recept za odličan izgled kojeg se pridržavaju i prilikom kupovine. Svoj novac investirat će u vječne komade i tako dvostruko profitirati jer će njihova odjeća uvijek biti nosiva.

Pogledajte kojh 10 odjevnih komada svaka Francuskinja ima u svom ormaru.
Poznate Francuskinje na modnoj reviji modne kuće Chanel za proljeće 2018. - 10 Marion Cotillard (Foto: Getty Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju