Za mnoge kožnata suknja nije ništa neobično, ali za neke je ipak odvažan odjevni komad. Tako je, na primjer, vojvotkinja od Sussexa nedavno iznenadila sve kada je za jedno službeno događanje odjenula zelenu kožnatu suknju.

Galerija Stradivarius, 149 kuna Mango, 199 kuna Zara, 199 kuna +7 Pull & Bear, 119 kn

To je bio neobičan potez zato što njezina šogorica, vojvotkinja od Cambridgea, još nikada u javnosti nije nosila taj model suknje. Za članice kraljevskih obitelji svi odjevni komadi napravljeni od kože dugo su bili nepoželjni i zabranjeni zato što su se smatrali previše provokativnima.

Led je prva razbila španjolska kraljica Letizia koja obožava nositi kožnate hlače i suknje u službenim prigodama, a sada joj se pridružila i Meghan Markle.

Voli ih i američka prva dama Melania Trump koja je također iznenadila modne znalce uvrstivši ih u svoju garderobu, a Brigitte Macron zbog svojih se kožnatih hlača čak našla na meti kritika.

Što god kritičari mislili o tome, sve dame zapravo u trendu jer su kožnati odjevni komadi vrlo popularni u ovoj jesensko-zimskoj sezoni. Najviše se ističu suknje u crnoj boji koje nikad ne izlaze iz mode. Također su vrlo senzualne, a žene su potvrdile da se u njima osjećaju moćno.

Pretražili smo ponudu crnih kožnatih suknji i našli razne modele, od pencil varijanti do onih mini ili zvonolikog kroja, a što smo izdvojili za vas provjerite u galeriji.

Bershka, 139 kuna Bershka, 139 kuna (Foto: Bershka)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju