Pred nama je nekoliko hladnih, promjenjivih i kišnih jesenskih dana, a samo je pitanje vremena kada će nam stići i snijeg. Tako se lako smočiti u ovo doba godine zbog navedenih vremenskih (ne)prilika.

Galerija H&M, 300 kn Mango, 349 kn Massimo Dutti, 449 kn +7 Zara, 549 kn

Upravo to pokušavamo spriječiti pravilnim odabirom odjeće i zato će se mnogi ovih dana uputiti u potragu za vodootpornim i(li) vodoodbojnim jaknama.

Odmah na početku važno je istaknuti razliku između tih modela. Ako na deklaraciji jakne piše da je vodootporna, to znači da je vanjski sloj izrađen od materijala koji vas 100-postotno štiti od kiše i snijega.

Reserved, 699 kn Vodootporna jakna brenda Reserved, 699 kn (Foto: Reserved)

Prilikom kupovine možete naići i na oznake poput water-repellent ili water-resistant. To su vodoodbojne jakne tj. modeli napravljeni od materijala kroz koje voda teže prodire, ali uslijed dugotrajnog izlaganja kiši ili snijegu ipak mogu malo promočiti. Međutim, to će biti neusporedivo manje u odnosu na jakne koje nemaju nikakvu zaštitu od vlage.

Vodoobojni modeli također mogu biti napravljeni od materijala na kojima se kapljice kratko zadržavaju, brzo kliznu s njih i zbog toga se teže upijaju.

Zavirili smo u ponudu brojnih komercijalnih brendova i izdvojili 10 modela vodootpornih i vodoodbojnih jakni koje možete razgledati u galeriji.

Mango, 349 kn Vodoodbojna jakna brenda Mango, 349 kn (Foto: Mango)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju