Prihvatiti svoj promijenjeni odraz u ogledalu, nakon poroda, mnogim mama zna biti teško. Malo više oblina, više sitnih nesavršenosti na koži, opušteni trbuh zbilja znaju biti obeshrabrujući. No kako bi ipak kupile taj omiljeni komad odjeće žene će uvijek naći odlično opravdanje i utješiti se sitnim lažima koje ruku na srce govore sve žene

1. Nešto nije u redu s ogledalom
Biti u donjem rublju ispred čak tri ogledala koji otkrivaju baš svaki nedostatak na bedrima i stražnjici, nijednoj ženi nije lako. Posebno mamama kojima se u većini slučajeva tijelo tijekom poroda izmijenilo. Utješnom frazom 'sigurno je stvar u ogledalu. Mora da ipak izgledam malo drugačije', poslužit će se u garderobi većina mama ali i onih koji to još nisu.

2. Nitko ne može izgledati dobro pod ovim svjetlom
Bilo da se radi i fluorescentnom ili običnom, sa štednim ili običnim žaruljama, za odraz u ogledalu nerijetko ćemo okriviti rasvjetu. Svjetlo koje ne laska novostečenim oblinama čak može biti i gore i od noćnih grčeva popraćenih urlicima vašeg najmilijeg.

3. Moja su djeca definitivno vrijedna ovih strija
Na trbuhu vjerojatno nemate iscrtane trbušnjake, a nekim ženama za trajnu uspomenu ostane mali trbuščić i pokoja strija. No djeca su vrijedna svih malih nesavršenosti na tijelu koja obično dolaze u paketu, utješit će se mama u šopingu.

Biti polugoli ispred tri ogledala u garderobi omiljenog dućana nije nimalo lako za ego

4. Ove ne kupujem impulzivno, stvarno mi treba taj neobičan komad
Vjerojatno su se svi ponekad našli u situaciji kada su spremni za komad odjeće koji im se svidi izdvojiti veću količinu novaca. Kako bi umanjili grižnju savjesti mnogi će se uvjeriti kako je upravo to komad koji im treba.

5. Čim dođem kući počinjem vježbati
Možda zbog kombinacije svjetla i ogledala, ali mnoge žene će odlučno same sebi obećati kako će odmah po povratku kući početi vježbati. Ako ne baš odmah onda sigurno u ponedjeljak.

6. Prodavačica mi sigurno ne bi lagala
Dok vas prodavačica uvjerava kako ta haljina i treba tako izgledati i isticati obline uvjeravate se kako je ona jedna draga cura koja vam sigurno ne bi lagala. Da sigurno.

7. Kupit ću ovo i jedno vrijeme neću ni novčića potrošiti na odjeću

Koliko god seksi, divan, neodoljiv neki komad odjeće bio svjesni ste da će srušiti vaš kućni budžet kao kulu od karata. U tom slučaju se naravno kunete kako ništa bar godinu dana sebi nećete kupovati.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju