Rasprave o ljepoti žena zasnovane na boji kose, kao i pridodavanje određenih osobina na račun boje ne možemo izbjeći. Plavušama se stoga često pridodaju epiteti vrckavih i nježnih, crvenokosima vatrenih, a brinetama pouzdanih i umjerenih žena. Iako ljepota nema ograničenja i ne razlikuje boje, na ljestvicama najljepših žena vodeća mjesta nerijetko drže brinete


Istraživanje koje je provodio jedan britanski lanac parfema pokazalo je kako su se među 50 najljepših žena svih vremena našle čak 33 brinete, 16 plavuša i jedna crvenokosa ženat - glumica Rita Hayworth, čija je prirodna boja kose bila smeđa.

Boju kestena, mahagonija, čokolade i bezbroj ostalih toplih tonova smeđe obožavaju mnoge žene. Pravilno odabrana nijansa mekano će uokviriti lice, dati mu dubinu i profinjenost, pa nije ni čudo da tople zemljane boje u kosi obožavaju i poznate hrvatske dame.

Neke od njih svoju su prirodno smeđu kosu obogatile decentnim pramenovima, neke su tijekom karijere eksperimentirale s drugim bojama i nijansama, iskušavajući nove trendove. No jedno je sigurno - idealnu boju pronašle su u paleti zemljanih tonova i baš su zbog toga zaslužile svoje mjesto na listi najljepših hrvatskih brineta.

Koja brineta dobiva vaš glas u 'borbi' za titulu najljepše?

glasova:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju