Blake Lively danas će na rođendanskoj torti ugasiti 36 svjećica. Američka glumica rođena je 25. kolovoza 1987. u kalifornijskom gradu Tarzana. Prvi veći uspjeh doživjela je 2005. godine zahvaljujući ulozi u filmu "Čarobne hlače".

Galerija Nickelodeon Awards 2005. godine Haljina Ralpha Laurena u sceni iz serije Gossip Girl 2008. godine Blake u haljini Zuhaira Murada 2012. na premijeri filma Savages +9 Haljina modne kuće Gucci za Filmski festival u Cannesu 2014. godine

Uloga koja joj je naposljetku obilježila karijeru i pretvorila je u globalnu zvijezdu stigla je dvije godine kasnije. Serija "Tračerica" počela se snimati 2007. godine, a Blake je u njoj glumila njujoršku "it" djevojku Serenu van der Woodsen. Kako je sama priznala mnogo puta, tijekom pet godina emitiranja više se pričalo o modi u seriji nego o samoj priči i likovima, a Blake je gotovo preko noći postala modna ikona.

Redovita je gošća Tjedna mode u Parizu i New Yorku, a također je i miljenica Anne Wintour, koja je svake godine poziva na Met Galu. Blake je za videorubriku magazina Vogue komentirala neka od svojih najboljih modnih izdanja od početka karijere pa sve do danas, a koje su se kombinacije našle na tom popisu, provjerite u nastavku.

2005. godina, Nickelodeon Awards

Nickelodeon Awards 2005. godine Nickelodeon Awards 2005. godine (Foto: Guliver Images)

Bio je to moj prvi crveni tepih. Točnije, narančasti. Ovo od tila majica je koju je moja mama pronašla u trgovini. Nosila sam traperice brenda Abercrombie & Fitch s niskim strukom i štikle iz Alda. Imala sam i broš s velikim cvijetom koji je bio na kopči od remena i kombinaciji dao malo ženstvenosti, ali cvijet je na kraju otpao s broša. Dandanas kada pogledam ovo izdanje, ne pomislim kako je bilo grozno, nego koliko bi bilo sjajno da je cvijet opstao.

2008. godina, Tračerica

Haljina Ralpha Laurena u sceni iz serije Gossip Girl 2008. godine Haljina Ralpha Laurena u sceni iz serije Gossip Girl 2008. godine (Foto: Profimedia)

Ova haljina iz prve sezone jedan je od najvažnijih modnih trenutaka serije. To je haljina Ralpha Laurena. Bio je to predivan 'look' s malim crnim rukavicama. Na kraju sam kreaciju Ralpha Laurena nosila i na svojoj prvoj Met Gali, mislim da su me pozvali samo zbog haljine.

2012. godina, premijera filma "Divljaci"

Blake u haljini Zuhaira Murada 2012. na premijeri filma Savages Blake u haljini Zuhaira Murada 2012. na premijeri filma Savages (Foto: Guliver Images)

Ovo je haljina Zuhaira Murada i predivan vintage nakit koji mi je poslala Lorraine Schwartz. Nekoliko godina kasnije napravili su lutku Barbie s ovom istom haljinom.

2014. godina, Filmski festival u Cannesu

Haljina modne kuće Gucci za Filmski festival u Cannesu 2014. godine Haljina modne kuće Gucci za Filmski festival u Cannesu 2014. godine (Foto: Guliver Images)

Moj prvi posjet Cannesu. Predivna haljina modne kuće Gucci napravljena po mjeri. Ova haljina zapravo je rađena za Met Galu, nju sam trebala nositi. Međutim, nekoliko večeri prije odlučila sam zamijeniti haljine jer sam pomislila da bi drugi gosti mogli nositi nešto slično na Gali.

2014. godina, Angel Ball

Haljinu modne kuće Gucci Blake je nosila i na Angel Ballu 2014. godine Haljinu modne kuće Gucci Blake je nosila i na Angel Ballu 2014. godine (Foto: Guliver Images)

Još jedna lijepa haljina modne kuće Gucci. Kada su mi je poslali, nisu znali da sam trudna, ali kada sam vidjela da je napravljena od rastezljivog materijala, pomislila sam kako ću se uspjeti ugurati u haljinu. Tada se spekuliralo o tome jesam li trudna, a ovo je bila javna potvrda te vijesti.

2016. godina, Filmski festival u Cannesu

Blake u haljini modne kuće Versace u Cannesu 2016. godine Blake u haljini modne kuće Versace u Cannesu 2016. godine (Foto: Guliver Images)

Nitko me nije vidio otkako sam snimila film 'Opasnost iz dubine', u kojem sam uglavnom nosila kupaći kostim. Otprilike pet mjeseci nakon toga otišla sam u Cannes i u prvih nekoliko kombinacija nije se baš moglo zaključiti jesam li trudna ili nisam. Odlučila sam se odijevati kao da nisam trudna i nositi ono što bih i inače nosila.

2018. godina, Met Gala

Veličanstvena haljina modne kuće Versace na Met Gali 2018. godine Veličanstvena haljina modne kuće Versace na Met Gali 2018. godine (Foto: Guliver Images)

Moj najdraži 'look' svih vremena. Haljina modne kuće Versace. Volim biti uključena u dizajn svojih haljina, ne znam je li stvar u tome što sam horoskopska djevica ili jednostavno nemam život. Haljina je imala kraći plašt, pitala sam ih mogu li dodati još dva i pol metra materijala. Napravili smo veći plašt i ukrasili ga perlicama s unutarnje strane. Christian Louboutin napravio mi je predivne cipele.

2022. godina, premijera filma "The Adam Project"

Blake na premijeri filma The Adam Project u haljini modne kuće Versace Blake na premijeri filma The Adam Project u haljini modne kuće Versace (Foto: Guliver Images)

Željela sam izgledati kao 'Moj mali Poni' kako bi moja djeca mislila da izgledam fantastično. Modna kuća Versace imala je ovu haljinu. Željela sam i dašak stila 60-ih i 70-ih, pomalo boho kombinaciju i to smo ostvarili pomoću frizure i drvenog nakita.

2022. godina, Gem Awards

Haljina Sergija Hudsona za dodjelu nagrada Gem Haljina Sergija Hudsona za dodjelu nagrada Gem (Foto: Guliver Images)

Pitala sam Lorraine Schwartz ima li žuti dijamant koji mi može posuditi i doslovno sam sjedila u autu na putu do dodjele s iglom i koncem u rukama i ušila dijamant u haljinu. Molila sam se da ne otpadne, a čim je dodjela završila, osiguranje me tražilo da vratim dijamant. Rekla sam im da je ušiven i samo su mi dali nož da ga odrežem. Ovu divnu haljinu napravio je Sergio Hudson. Njegove kreacije prvi put sam vidjela na inauguraciji predsjednika Bidena. Njegov ukus i dizajn besprijekorni su zato što su klasični, ali i dalje djeluju inspirativno.

2022. godina, Met Gala

Raskošna haljina s potpisom modne kuće Versace za Met Galu 2022. Raskošna haljina s potpisom modne kuće Versace za Met Galu 2022. (Foto: Guliver Images)

Bila mi je čast biti domaćica Met Gale i nositi haljinu koju je napravila modna kuća Versace. Umjesto mode pozlaćenog doba, željela sam se osvrnuti na tadašnju njujoršku arhitekturu. New York je važan dio mene, grad koji sam odabrala za život, najveća ljubav mog života uz moju obitelj i zato sam željela doći na crveni tepih u bakrenoj haljini. Ekipa iz Versacea vjerojatno je mislila da sam luda kada sam ih nazvala i predložila im ovu ideju. Haljina je posveta Empire State Buildingu, Kipu slobode i željezničkom terminalu Grand Central. Bio je to jedan puni krug za mene jer u prvoj sceni serije 'Tračerica' dolazim upravo na Grand Central.

Blake Lively na Met Gali 2022. Blake Lively na Met Gali 2022. (Foto: Guliver Images)

Uz fijuuuu štikle: Tako moćna haljina Blake Lively koja slavi ženske obline Blake Lively u smeđoj kožnatoj haljini američkog dizajnera Brandona Maxwella - 5 Blake Lively u smeđoj kožnatoj haljini američkog dizajnera Brandona Maxwella - 3 Blake Lively u smeđoj kožnatoj haljini američkog dizajnera Brandona Maxwella - 2 +4 Blake Lively u smeđoj kožnatoj haljini američkog dizajnera Brandona Maxwella - 6

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju