Odluke i izbori koje donosimo oblikuju nas i naše živote. U njih trebamo biti u potpunosti sigurni i ne osjećati potrebu za opravdavanjem. Donosimo deset objašnjenja koja stvarno nikome ne dugujete.

Objašnjenja koja nikome ne dugujete uključuju ona o...

1. ...vjerskim i političkim stajalištima
Vjerska i politička stajališta dio su identiteta svake osobe. Vi ste ti koji odlučuju što točno i koliko toga želite podijelite s drugima. Jedino je važno da se osjećate ugodno čineći to te da ne osjećate obvezu da se morate opravdavati zbog svojih izbora.

2. ...ljubavnoj vezi
Privatnost vašeg ljubavnog života ne tiče se nikoga drugoga osim vas i vašeg partnera. Također, nema potrebe ni za objašnjavanjem zašto ste solo ako to ne želite. Ta je odluka isključivo na vama.

Kada su vaše životne odluke i izbori u pitanju, ne biste smjeli osjećati potrebu da ih opravdavate i objašnjavate drugim osobama.

3. ...pozitivnom načinu ponašanja
Nitko vas ne bi smio osuđivati zbog vašeg ponašanja, pogotovo ako je ono vrlo pozitivno. Ako se netko drugi žali, nemojte se spustiti na njihovu razinu i uzvratiti s ispraznim žaljenjem. Budite ponosni na svoju pozitivnost i vedrinu.

4. ...neispričavanju i neslaganju
Ako vam nije žao, nemojte se onda ni ispričavati. To ionako ne bi bilo iskreno, a druga osoba stvorit će lažni dojam o vama i o vašim namjerama. Također, ako se ne slažete s nečijim mišljenjem, u redu je to i pokazati. Važno je samo da budete korektni.

5. ...životnim ciljevima
Bilo da se radi o onome što želite postići u privatnom ili profesionalnom životu, nikome ne dugujete objašnjenja o svojim ciljevima i snovima. Ti su ciljevi ono što vas potiče da idete naprijed i nemojte dopustiti da vam itko stane na put.

Slika nije dostupna Voli samu sebe. To je tvoj najvažniji posao u svakoj situaciji

Slika nije dostupna Pet rečenica koje si moramo prestati govoriti za svoje dobro

6. ...vlastitom izgledu
Promijenite boju kose, tetovirajte se, našminkajte se ili pak nemojte, stvorite vlastiti jedinstveni stil. To kako izgledate tiče se samo vas i jedino je važno da se osjećate ugodno u vlastitoj koži. Upravo tada još ćete više cijeniti sami sebe.

7. ...mjestu stanovanja
Nikoga se ne smije osuđivati zbog životnih okolnosti, pogotovo kada je riječ o mjestu stanovanja. Gdje živite i s kim živite nisu pitanja na koja morate odgovoriti ako ne želite.

8. ...vlastitoj karijeri
Jeste li zadovoljni poslom i smjeru u kojem vaša karijera ide ili niste? Jedina osoba kojoj na ovo trebate odgovoriti jeste vi sami. Nemojte dopustiti da netko drugi određuje vaše poslovne poteze i smjer karijere.

9. ...financijskoj situaciji
Uvid u situaciju na bankovnom računu imate samo vi. Stoga nikome ne dugujete ikakva objašnjenja. Na vama stoji odluka želite li ili ne komentirati s drugima svoju financijsku situaciju.

10. ...načinu odgoja djece
Niti jedni roditelji ne koristi identične tehnike prilikom odgoja djece. Naravno, neke odluke bit će vrlo slične ili iste, ali svaki je roditelj i sam drugačije odgajan te možda dolazi iz druge kulture ili generacije. To isto tako utječe na njegov pristup odgoju vlastite djece, koji on ne mora pojašnjavati drugima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju