Došlo je vrijeme rezimiranja onoga što je obilježilo godinu s kojom se polako počinjenom opraštati. Tako smo izdvojili deset parfema koji su izašli u 2018. godini i koji su u njoj zasigurno ostavili trag.

Galerija Parfemi Parfemi koji su obilježili 2018. godinu - 8 Parfemi koji su obilježili 2018. godinu - 5 +7 Cartier 'Carat'

1. Dior "Joy"
Baš kao što mu i samo ime kaže, ovaj parfem odiše radošću i dobrim raspoloženjem. Vrlo ženstvena i moderna bočica parfema, koja prati liniju i drugih dizajna ambalaže Diorovih parfema, privlači na prvi pogled. Kada se bočica otvori, osjetit ćete životne mirise ruže i jasmina, citrusa, kao i toplu kremastu sandalovinu, uz nježan dodir cedrovine i pačulija. Cijelu priču zaokružuju note mošusa, što ovom mirisu daje nježan, senzualni potpis.

Ovih deset parfema izašli su u 2018. godini i u njoj zasigurno ostavili trag



2. Gucci "Gucci Bloom"
Miris je zamišljen kao bogati vrt pun različitog cvijeća te opojnih mirisa. Prirodna tuberoza iz Indije povezana je s jasminom. Ekstrakt pupa jasmina dobiven je dosad nekorištenom metodom ekstrakcije, koja spaja prirodne odlike jasmina i njegovih molekula da ostavi osjećaj svježega mirisa na koži. Gucci Bloom također sadrži note još jednog cvijeta koji se prvi puta koristi u svijetu mirisa – Rangoon Creeper.Otkriven u južnoj Indiji, Rangoon Creeper utjelovljuje koncept i ime mirisa, mijenja boje od bijele u početku koja prelazi na ružičastu te na kraju u crvenu boju kada procvjeta.

3. Cartier "Carat"

U želji da kreira parfem po kroju slavne draguljarske kuće, Cartierov “nos” Mathilde Laurent stvorila je osebujnu kombinaciju mirisa koja podsjeća na optičku pojavu u Zemljinoj atmosferi sastavljenu od više obojenih kružnih lukova. Svaka je boja duge predstavljena kroz jedan cvijet. Tulipani su predstavnici crvene, listopadna puzavica orlovi nokti ili kozja krv zastupa narančastu boju, narcis je simbol žute, ylang-ylang opisuje zelenu boju, iris predstavlja plavu boju, zumbul uvodi nijansu indigoplave, a ljubičica je zastupnica ljubičaste boje.

4. Avon "Life Colour by Kenzo Takada"
Uzbudljivo otvaranje voćnih i cvjetnih tonova koji donose nijanse sjaja i i svjetlosti. Pulpasta, sočna kruška* i Sunkissed malina* plešu na koži oslobađajući oblak slatkoće. Elegantan roza božur preuzima pažnju omatajući vrh mirisa lagano paprenim i blistavo mošusnim dodirom.

Srce mirisa otkriva čarobnu rižu basmati obloženu nizom višedimenzionalnih cvjetnih nota. Meke bijele latice magnolije profinjenom elegancijom prianjaju oko Velvet Orris nota. Senzualna sandalovina i cedrovina u bazi donose intenzivnu, ali nježnu toplinu, dok Suede Blanc pluta na vrhu kože u mekoj, neodoljivoj teksturi.

5. YSL "Black Opium Glowing"
Poput zrake svjetlosti u mraku, legendarni akord crne kave prožet je iskričavom svježinom. Žustre citrusne note naglašavaju energizirajući sjaj akorda kruške (kao gornje note), obasjavajući toaletnu vodu Black Opium Glowing blistavom svjetlošću. Ova prozračna i delikatna mješavina mirisa izrazito je nosiva i ženstvena.

Parfemi koji su obilježili 2018. godinu - 2 YSL 'Black Opium Glowing' Foto: PR

6. Dolce&Gabanna "The Only One"

Cvijet ljubičice u kontrastu s gurmanskom aromom kave daje karakter mirisu. Svježe otvaranje uključuje note bergamota dok srcem dominira akord irisa, sve na bazi vanilije i drvenih nota. Ova nova varijacija originala The One iz 2006. obuhvaća esenciju sofisticirane i hipnotizirajuće ženstvenosti.

7. Elie Saab "Girl of Now Shine"
Ovaj parfem je poput luksuznog i neprocjenjivog veza na haljinama visoke mode koje su izrađene od najfinije tkanine. Otvara se zavodljivim svježim i ukusnim notama kruške i ananasa zajedno s pečenim bademom i ylang-ylangom. Podloga se „smiruje“ na cvjetnim notama dragocjenog irisa i jasmina zajedno sa slatkom vanilijom i notama pačulija.

8. Jennifer Lopez "Enduring Glow"

Parfem prati temu premijernog J.Lo parfema Glow iz 2002. godine s „ambicijom“ da postane njegov zreliji i sofisticirani kolega. Kompozicija pripada grupi cvjetno-voćno-mošusnih mirisa. Jennifer Lopez inzistirala je na sandalovini kao jednom od sastojaka, budući da je to njena omiljena mirisna nota. Kreacija je rezultirala u svježem, blago puderastom parfemu koji miješa cvjetajući buket i drvene note sa sočnim otvaranjem voća.

9. Jo Malone London "Honeysuckle and Davana"
Cvjetni, razbuđujući, sunčan i topao miris koji se može nositi cijelu godinu. U gornjoj noti nalazi se davana, srednje note čine ruža i orlovi nokti dok je baza parfema osvježavajuća mahovina.

10. Tom Ford "Fougère Platine"
Aromatični unisex miris za žene i muškarce. Gornje note čine bergamot, žalfija, lavanda i bosiljak, u srednjim notama nalaze se artemisia, tamjan, španjolski labdanum i med, dok se u baznim notama šire mirisi cedra, duhana i drvenih nota.

Parfemi koji su obilježili 2018. godinu - 6 Tom Ford 'Fougere Platine' (Foto: PR)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju