Parfem je danas jedan od najpopularnijih kozmetičkih proizvoda u svijetu. U bogatoj ponudi mirisa postoje oni kultni koji su vječni, odolijevaju trendovima te oni koji su tek nedavno izašli na tržište i vrlo brzo osvojili naša srca i postali popularni

Galerija Popularni mirisi Popularni mirisi Popularni mirisi +6 Popularni mirisi Svatko od nas želi neodoljivo mirisati, a mirisne preferencije različite su od osobe do osobe. Iako je u potpunosti nevidljiv, dojam koji ostavljamo na temelju njega veći je od bilo čega drugoga što imamo na sebi.

U velikoj ponudi mirisa postoje klasični koji odolijevaju trendovima te oni koji su tek nedavno izašli na tržište i vrlo brzo osvojili naša srca.

Kultni status nije lako osvojiti pogotovo ako se radi o mirisnom novitetu, no svaka sezona iznenadi nas s jednim koji nas zna toliko očarati da postane naš najdraži. Utisak koji ostavlja na nas toliki je da mala bočica vrlo brzo postaje sastavni dio našeg mirisnog karaktera i stila.

Dobar odabir parfema omogućava nam da se osjećamo sigurno i ugodno u svojoj koži. Svaki miris sastoji se od tri note koje se moraju nastavljati jedna na drugu, jer se time osigurava sam tijek parfema.

Kultni status nije lako osvojiti pogotovo ako se radi o mirisnom novitetu, no svaka sezona iznenadi nas s jednim koji nas zna toliko očarati da postane naš najdraži.

Gornje note, srce mirisa i baza temelj su svakog mirisa, a sve tri komponente zajedno rade u službi savršenog parfema. Nota koja u pravilu traje vrlo kratko je gornja ona na nas ostavlja onaj prvi dojam koji dobijemo kada pošpricamo parfem iz bočice.

Obilježje te note su snažne, svježe ili oštre, a u većini slučajeva kupci na temelju njega odlučuju hoće li taj će parfem kupiti.

Glavne skupine parfema su aromatični, chypre, citrusni, cvjetni, drveni, kožni i orijentalni, a svaka skupina odgovara određenom tipu vašeg karaktera. Donosimo listu od deset popularnih parfema koji polako osvajaju titulu klasika:

1. Lancome "la Vie est belle"

Izrazito je elegantan parfem koji u samom srcu miriše na iris, jasmin i cvijet naranče. Voćne arome crnih ribizla i kruške miješaju se sa toplom bazom sastavljenom od pralina, vanilije i pačulija. Prava poslastica od mirisa koji podsjeća na šećernu vunu i kolačiće za koji možemo reći da je pravi hedonizam u maloj bočici.

2. Giorgio Armani "SI"

Divne slatke mirisne note obilježje su parfema koji je ujedno i nježan te odlučno osvaja sve one koje ga nose. Ova doza mirisne magije napravljena je u spoju vanilije ispod kojeg izvire bijelo cvijeće.

3. Chloé "Fleur de Parfum"

Elegantani i senzualan parfem svježeg mirisa sadrži mješavinu cvjetnih, začinskih i vočnih podtonova. Badem, trešnja i ruža čine pravu harmoniju koja nas nježno baca u zagrljaj prirodi.

4. Yves Saint Lauren "Manifesto le parfum"

Orijentalno- cvjetno je izdanje toplog i dubokog mirisa, primjer je parfema za koji vam je potreban sam jedan špric.

5. Thierry Mugler "Angel Muse"

Dobar odabir parfema omogućava nam da se osjećamo sigurno i ugodno u svojoj koži

Vrlo je privlačan i upečatljiv parfem s kojim sigurno nećete proći nezapaženo. Drveno-gurmanska voćna kompozicija s bazom od lješnjaka i mandarina daje ovom mirisu toplinu i kremastu punoću.

6. Tom Ford "Orchid Soleil"

Senzualni je iblistav miris koji sadrži pikantne note ružičastog papra i gorke naranče, a u samom srcu parfema nalazi se cvijet crvenog ljiljana i tuberoza. Topla baza mirisa sastoji se od bogate krema u kojoj se nalazi kesten, vanilija, pačulija i orhideja.

7. Versace "Eros pour Femme"

Kombinacija citrusa, jasmina i malina osvježavajuća je kompozicija koja budi na prvu. Rajski miris kako ga opisuju korisnice prati vas tijekom cijelog dana.

8. Dior "Poison girl"

Primjer je gorko-slatkog mirisa koji u sebi ima dominantnu notu ruža iz Grasa i Damaska pomiješanu sa sandalovinom i vanilijom koje daju ovom mirisu orijentalni dodatak.

9. Lerbolario "Acorda Viola"

Savršeni cvjetni miris koji nas budi iz zimskog sna. Drvene note i cvijet ljubičice nježno nas obavija svojom toplinom, pobuđuje našu ženstvenost, šarm i gracioznost.

10. Bvlgari "Omnia Indian Garnet"

Miris inspiriran egzotičnom Indijom osvježava samo u jednoj kapljici. Veseo i topao miris bogat notama naranče i mandarine obavijaju vas valom topline i odvodi u daleke krajeve.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju