Gubljenje kilograma nije lak zadatak. Možda ste se uhvatili neke brzopotezne dijete prije odlaska na more ili morate izgubiti kilograme po liječničkoj preporuci. Bilo kako bilo, svaka žena koja je ikad bila na dijeti susrela se s ovim problemima


1. Ogledalo je vaš neprijatelj

Rezultate mršavljenja nemoguće je primijetiti u ogledalu nakon samo nekoliko dana držanja dijete. Zato se ne želite promatrati u njemu jer ono ne reflektira sav znoj i suze koje ulažete u gubljenje kilograma. Isto vrijedi i za vagu.

2. Razmišljate o hrani cijeli dan
Ljudska psiha je takva da uvijek želimo ono što ne možemo dobiti. Zato i kada držimo dijetu cijeli dan razmišljamo o hrani. Štoviše, o hrani razmišljamo više nego kada jedemo normalno.

3. Hrana je čvrsto povezana s vašim emocijama
Većina osoba se prejeda zbog emotivnih problema u životu, pa kada krene na dijetu mora korigirati unos hrane, ali se pozabaviti i s vlastitom psihom.

Držanje propisanog načina prehrane i vježbe zahtijeva velika odricanja i planiranje. Sa sobom morate nositi zalogaje, pa ste prestali izlaziti s prijateljicama nakon posla što se negativno održava na društveni život.

4. Ne želite vježbati u dvorani punoj fit osoba
Svaka žena na dijeti strahuje od odlaska u teretanu, na aerobik ili pilates gdje su svi samopouzdani, fit i izgledaju fantastično. Ne, vježbanje u društvu takvih osoba ne djeluje motivirajuće na vas.

5. Teško se nosite s glađu
Dobar način prehrane podrazumijeva konzumaciju manjih, ali češćih obroka tijekom dana. Zbog toga se osjećate non-stop gladno i često razmišljati o tome da 'sagriješite'.

6. Muče vas zdravstveni rizici
Višak kilograma utječe na zdravlje cijelog organizma. Ne možete prestati razmišljati o vlastitom tlaku, mogućnosti da dobijete dijabetes tipa 2 ili neke još ozbiljnije bolesti.

7. Mršavi ljudi vam idu na živce

Ma znate one srećkovićke koje jedu što žele, kada žele i u velikim količinama, a ne dobiju niti grama? Ne možete podnijeti te osobe.

8. Izbjegavate prijateljice koje nisu na dijeti
Držanje propisanog načina prehrane i vježbe zahtijeva velika odricanja i planiranje. Sa sobom morate nositi zalogaje, pa ste prestali izlaziti s prijateljicama nakon posla što se negativno održava na društveni život.

9. Osjećate se kao da vas svi osuđuju

Osobe s viškom kilograma pate od manjka samopouzdanja, pa svaki pogled upućen u vašem smjeru doživljavate kao osudu.

10. Strahujete od jo-jo efekta
Nakon svih muka s mršavljenjem, plašite se da ćete vratiti sve izgubljene kilograme. Povrh svega, strahujete da ćete odustati od daljnjih pokušaja ako se to uistinu dogodi.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju