Teško je povjerovati da je već prošlo 20 godina od premijere filma "10 razloga zašto te mrzim". Još je teže prihvatiti da glumca zbog kojeg je romantična teen-komedija postala kultni filmski naslov više nema.

Galerija Heath Ledger na snimanju filma 10 razloga zašto te mrzim Scena iz filma \ Scena iz filma 10 razloga zašto te mrzim +2 Scena iz filma

Neprežaljeni Heath Ledger napustio nas je 2008. u 29. godini života, a iza njega su ostale brojne sjajna uloge, uključujući i ulogu Patricka Verone u ovom filmu.

Uoči snimanja teen-komedije, jedino poznatije lice među glumačkom postavom bio je Joseph Gordon-Levitt, zvijezda serije "Treći kamenčić od sunca". On je u filmu glumio Camerona Jamesa, novog učenika srednje škole Padua koji se zaljubljuje u Biancu Stratford (Larisa Oleynik). S druge strane, Bianca želi vezu sa školskim zavodnikom Joeyjem Donnerom (Andrew Keegan), ali njezin strogi otac Walter (Larry Miller) ne dozvoljava joj izlaske s dečkima prije mature. Kako bi spriječio njezine potencijalne ljubavne pustolovine, Walter donosi važno pravilo. Bianca može hodati s dečkima tek nakon što njezina starija sestra Kat (Julia Stiles) nađe dečka.
 


Računajući na to da je Kat poprilično nedruželjubiva i zatvorena, Walter je siguran da se to neće dogoditi. Međutim, račune mu pomrsi "zločesti dečko" Patrick Verona, kojeg Cameron pokuša nagovoriti da zavede Kat, a Joey mu naposljetku i plati da je izvede van. Kat i Patrick u međuvremenu se uistinu zaljubljuju jedno u drugo, ali na maturalnom plesu Kat saznaje za njegov dogovor s Joeyjem. Kako to obično biva u ovakvim filmovima, sve razmirice naposljetku se riješe, a Kat i Patrick se pomire.

Svi obožavatelji filma složit će se da bi ovaj uradak jednostavno bio nezamisliv bez Heatha Ledgera. Međutim, znate li koje su glumce producenti u početku željeli za lik Patricka?

Scena iz filma \ Scena iz filma "10 razloga zašto te mrzim" (Foto: Profimedia)

U užem krugu bili su - Josh Hartnett i Ashton Kutcher. Australac Heath u to vrijeme bio je potpuno nepoznat na američkom tržištu, ali kada je preko preporuke prijatelja došao na audiciju za film, odmah je svoju konkurenciju bacio u zaborav.

Zanimljivo je i to da je Julia Stiles prvo odradila audiciju za lik Biance, ali producenti su ubrzo shvatili da je upravo ona njihova Kat.

Ankete

(7522) Za ulogu Patricka Verone stvoren je...

rezultati povratak glasova324
rezultati


Josh Hartnett i Ashton Kutcher bili su užem izboru za lik Patricka Verone Josh Hartnett i Ashton Kutcher bili su užem izboru za lik Patricka Verone (Foto: AFP)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju