Teško je povjerovati da je već prošlo 20 godina od premijere filma "10 razloga zašto te mrzim". Još je teže prihvatiti da glumca zbog kojeg je romantična teen-komedija postala kultni filmski naslov više nema.

Galerija Heath Ledger na snimanju filma 10 razloga zašto te mrzim Scena iz filma \ Scena iz filma 10 razloga zašto te mrzim +2 Scena iz filma

Neprežaljeni Heath Ledger napustio nas je 2008. u 29. godini života, a iza njega su ostale brojne sjajna uloge, uključujući i ulogu Patricka Verone u ovom filmu.

Uoči snimanja teen-komedije, jedino poznatije lice među glumačkom postavom bio je Joseph Gordon-Levitt, zvijezda serije "Treći kamenčić od sunca". On je u filmu glumio Camerona Jamesa, novog učenika srednje škole Padua koji se zaljubljuje u Biancu Stratford (Larisa Oleynik). S druge strane, Bianca želi vezu sa školskim zavodnikom Joeyjem Donnerom (Andrew Keegan), ali njezin strogi otac Walter (Larry Miller) ne dozvoljava joj izlaske s dečkima prije mature. Kako bi spriječio njezine potencijalne ljubavne pustolovine, Walter donosi važno pravilo. Bianca može hodati s dečkima tek nakon što njezina starija sestra Kat (Julia Stiles) nađe dečka.
 


Računajući na to da je Kat poprilično nedruželjubiva i zatvorena, Walter je siguran da se to neće dogoditi. Međutim, račune mu pomrsi "zločesti dečko" Patrick Verona, kojeg Cameron pokuša nagovoriti da zavede Kat, a Joey mu naposljetku i plati da je izvede van. Kat i Patrick u međuvremenu se uistinu zaljubljuju jedno u drugo, ali na maturalnom plesu Kat saznaje za njegov dogovor s Joeyjem. Kako to obično biva u ovakvim filmovima, sve razmirice naposljetku se riješe, a Kat i Patrick se pomire.

Svi obožavatelji filma složit će se da bi ovaj uradak jednostavno bio nezamisliv bez Heatha Ledgera. Međutim, znate li koje su glumce producenti u početku željeli za lik Patricka?

Scena iz filma \ Scena iz filma "10 razloga zašto te mrzim" (Foto: Profimedia)

U užem krugu bili su - Josh Hartnett i Ashton Kutcher. Australac Heath u to vrijeme bio je potpuno nepoznat na američkom tržištu, ali kada je preko preporuke prijatelja došao na audiciju za film, odmah je svoju konkurenciju bacio u zaborav.

Zanimljivo je i to da je Julia Stiles prvo odradila audiciju za lik Biance, ali producenti su ubrzo shvatili da je upravo ona njihova Kat.

Za ulogu Patricka Verone stvoren je...

glasova:


Josh Hartnett i Ashton Kutcher bili su užem izboru za lik Patricka Verone Josh Hartnett i Ashton Kutcher bili su užem izboru za lik Patricka Verone (Foto: AFP)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju