U holivudskoj tvornici snova stalna je samo – promjena. Da bi dobile ulogu u filmu, slavne glumice spremne su na zapanjujuću fizičku transformaciju ne bi li dobro utjelovile neki lik.

Galerija Nekad i sad: Slavne žene s istom frizurom - 3 Nekad i sad: Slavne žene s istom frizurom - 4 Nekad i sad: Slavne žene s istom frizurom - 1 +6 Gwyneth Paltrow

S druge strane postoje one slavne dame iz javnog života koje se ne žele mijenjati. Njeguju svoj prepoznatljivi stil, a ne vole mijenjati čak ni frizuru.

Jennifer Aniston jedna je od takvih osoba. Iako je zahvaljujući seriji "Prijatelji" devedesetih godina prošlog stoljeća proslavila takozvanu Rachel frizuru – ravno ispeglanu i postepeno ošišanu kosu uz lice – nakon toga je postala poprilično "dosadna" u svojim izborima. Posljednjih desetak godina izgleda isto, a nosi plavu kosu ošišanu do pola leđa, kao i njezina kolegica Reese Witherspoon.

Monica Bellucci Deset najljepših slavnih crnki zbog kojih poželimo potamniti kosu

Slika nije dostupna Odabrao Vogue: 15 najljepših brineta svih vremena

Duga tamna kosa prepoznatljivi je znak Angeline Jolie i Meghan Fox, dok Zoey Deschanel svoju nadopunjuje prepoznatljivim šiškama. Od iste frizure ne odustaje ni Julianne Moore, koja s ponosom ističe svoje prirodne crvene uvojke, a to čini i brineta Natalie Portman.

Nekad i sad: Slavne žene s istom frizurom - 5 Anna Wintour vjerna je bobu sa šiškama (Foto: Getty Images)

Najdosljednija je sa svojom frizurom Anna Wintour. Urednica američkog magazina Vouge već desetljećima nosi isti bob sa šiškama, kod kojeg se ponekad mijenja tek boja. Dakako, sve ove slavne dame redovito idu kod popularnih holivudskih frizera i rade sitne preinake u duljini, obliku i boji frizure, no riječ je o tako malim promjenama da su gotovo nevidljive prosječnom oku.

Zavirite u našu fotogaleriju i pogledajte 10 slavnih dama iz javnog života koje u posljednjih 10 godina imaju istu frizuru.

Nekad i sad: Slavne žene s istom frizurom - 10 Gwyneth Paltrow (Foto: Getty Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju