Ljubav nije samo osjećaj, ona je i ponašanje. Ako stvarno volimo neku osobu, onda neke stvari jednostavno nećemo raditi.

Koje su to stvari? U nastavku smo izdvojili popis njih deset koje se ne bi trebale dogoditi u vezi ili braku ako stvarno volite drugu stranu.

10 stvari koje nikad nećete napraviti ako volite partnera (vrijedi i obrnuto):

1. Svjesno se dovesti u kompromitirajuću situaciju

Ako ste stvarno zaljubljeni, ako volite partnera i predani ste vezu, onda vam vaš odnos sigurno ima prednosti nad primjerice primamljivim, ali često škakljivim društvenim interakcijama.

2. Tajiti mu nešto

Ovdje, naravno, ne pričamo o sitnicama, nego o važnim informacijama koje, ako se skrivaju, mogu dovesti do narušavanja povjerenja jednom kada se otkriju.

Kada se ljudi vole bitno je da međusobno dijele dobre i loše stvari.

3. Dijeliti partnerove tajne

Vaš partner vam je povjerio nešto vrlo intimno jer se s vama osjeća sigurno, a vi ste iskoristili prvu priliku i to prokomentirali s prijateljicom? Kada netko s vama dijeli svoje najdublje misli, osjećaje i tajne, čini to jer vjeruje da ćete ih zadržati za sebe. Ako niste u stanju to učiniti, razmislite volite li uistinu osobu s kojom ste u braku ili vezi. Osobne tajne ne dijele se ni nakon prekida. Ako želite razgovarati o toj tajni, ako vas nešto kopka, razgovarajte sa svojim partnerom.

4. Pokazivati izrazito nepoštovanje

Svi smo s vremena na vrijeme mrzovoljni, svi griješimo i istresamo se na ljudima koje najviše volimo. Međutim, izrazito nepoštovanje nije nešto što bismo trebali pokazivati prema drugoj strani. Ljubav i poštovanje moraju dolaziti u paketu.

5. Konstantno ga zanemarivati i/ili ignorirati

Stalno zanemarivanje partnera znak je da je vrijeme da preispitate ljubav koju osjećate. Jer suprotnost ljubavi nije mržnja, već ravnodušnost.

Ako vas više nije briga što druga strana misli, osjeća ili treba - imate problem i vrijeme je da razmislite o svojim osjećajima.

6. Odbijati molbe druge strane za pažnjom ili privrženošću

Kada vam se ne da odvojiti nekoliko sekundi za zagrljaj, moguće je da imate problem u vezi ili braku. Činjenica da vam se ne da izdvojiti minuti ili dvije kako biste dali pažnju drugoj strani razlog je da preispitate svoju predanost. Postoji li neki veći problem zbog kojeg vam ni malo nježnosti ne dolazi u obzir?

7. Pokazivati nepoštovanje prema njegovoj obitelji

Voljeti partnerovu obitelj nije uvijek lak zadatak, ali iako ljubav može biti teška, ne poštivati ih ipak nije prihvatljiva opcija.

Vaš dečko ili muž voli svoju obitelj, koja od vas u pravilu zaslužuje barem da se prema njima odnosite s poštovanjem.

Slavne žene koje imaju problematičan odnos sa svekrvama Kraljica Letizia nije u dobrim odnosima sa svojom svekrvom Sofijom Vjenčanje Felipea i Letizije 2004. godine Kraljica Letizia sa svekrvom Sofijom +4 Sofia i Letizia nekoliko trenutaka nakon svađe koju su zabilježile kamere

8. Odbiti razgovor o važnim temama

Zatvaranje u sebe umjesto razgovora lako može dovesti do propasti odnosa. Nedostatak vještine da se riješi sukob jedan je od čestih razloga zbog kojih dolazi do pucanja veze. Zdrave veze podrazumijevaju izravnu i iskrenu komunikaciju i to je ono što trebate imati na umu.

9. Dopuštati da radi sav posao

Ako jedna strana radi sav posao kako bi svakodnevni život u paru funkcionirao, to nije partnerstvo. Međusobna podjela životnih odgovornosti bitan je dio modernog braka.

10. Poticati natjecanje među vama

Pobjede i porazi pojmovi su koje je najbolje ostaviti za primjerice sportske aktivnosti. U zdravoj vezi bitno je da djelujete kao tim. Natjecanje lako može dovesti do ogorčenosti. Vaš je partner u vašem timu, vi ste u njegovom i morate bodriti jedno drugo.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju