Slažete li se da je odnos svekrve i snahe jedan od kompliciranijih u životu? Majke su posebne i nezamjenjive, ali njihova ljubav ponekad može prijeći granicu i uznemiriti snahu.

Svakoj ženi je važno da se uklopi u obitelj svojeg supruga, a uzajamno poštovanje je temelj takvog odnosa. Dobar odnos između svekrve i snage nije nemoguć. Sve dok svekrva ne prelazi granicu svoje uloge, a vi joj dopuštate da bude brižna majka i predana baka, moguće je čak i da iz vašeg odnosa proizađe pravo prijateljstvo.

Svekrve su žene pune životnog iskustva, a ako uspijemo pronaći balans u odnosu, od njih možemo puno toga naučiti. U nastavku pročitajte 10 stvari koje svaka žena može naučiti od svoje svekrve.

1. Kako biti dobar roditelj

Ne postoji čarobna formula kako biti dobar roditelj. Knjige o roditeljstvu pa ni razni savjeti koje skupljamo od dragih ljudi, nisu niti upola korisni kao lekcija iz prve ruke. Dobar roditelj je uvijek tu za svoju djecu, voli ih, uči o dobru i zlu, a na kraju im vjeruje da će sami odabrati što je dobro za njih.

2. Godine su samo broj

Iako su svekrve obično starije i iskusnije od nas, to ne znači da s njima ne možemo stvoriti duboku povezanost. Cijeloga života trebamo čuvati dijete u sebi, a svekrve su pokazatelj da starost može biti ispunjena i prekrasna. Važno je samo da ju imamo s kime podijeliti.

3. U majčinom srcu uvijek ima mjesta za još jednu osobu

Dobra svekrva će vam uvijek govoriti kako vas voli poput vlastitog djeteta. Vi ste osoba koja je na svijet donijela njezine unuke i koja svim srcem voli njezino dijete. Od svekrve možemo naučiti da u srcu uvijek ima dovoljno ljubavi za sve te kako tu ljubav usmjeriti na pravi način.

4. Majka je uvijek potrebna, čak i kad se tako ne osjeća

Svekrve su mudre žene koje znaju kad trebaju napraviti korak unatrag. Čak i kad ih isključimo iz nekih važnih životnih odluka, shvatimo koliko je njihov savjet vrijedan, a podrška potrebna. Ponekad se moramo potruditi da pomognemo nekome tko smatra da mu pomoć nije potrebna.

5. Ljubav ide kroz želudac

Ova stara izreka dobije punu težinu tek kad cijela obitelj sjedne za stol. Užurban način života često nas tjera da jedemo s nogu. Kad dođemo kod svekrve na ručak i osjetimo zajedništvo za stolom, shvatimo s koliko je ljubavi i žara pripremala ručak. I to samo kako bi nas sve okupila na jednom mjestu.

6. Obitelj je najveća podrška

Iako svekrve ponekad znaju prigovarati oko našeg liberalnog načina života i odgoja djece, one su jedine koje su uvijek tu za nas. Bake su servisi bez kojih ponekad ne bi bilo moguće razvijati karijeru ili napuniti baterije. U njih, uz naše mame, imamo najviše povjerenja kad im ostavimo klince, a one ih uvijek dočekaju raširenih ruku.

7. Kako napraviti brzinski ručak ni od čega

Svekrve su eksperti za organizaciju neočekivanih okupljanja. Vjerojatno ste više puta doživjele da svekrva u roku pola sata napravi brzinsku gozbu za cijelu obitelj. Supermame zaista postoje, jedna je od glavnih lekcija kojoj nas uče naše svekrve.

8. Majčino nasljeđe počinje u kuhinji

Kao mlade djevojke, uzimale smo zdravo za gotovo svaki recept naših mama i svekrva. Ipak, kad smo shvatili da vrijeme brzo prolazi, brže-bolje smo u bilježnice i na računala počele spremati naputke za njihove delicije.

9. Briga je sastavni dio života svake majke

Cijeloga života bježimo od brige i od stresa. Često se pitamo kako naše svekrve tako staloženo mogu koračati kroz život. One nas uče da ako voliš, jednostavno moraš brinuti, neprestano.

Svekrva i snaha I to je moguće: Osam znakova da vas svekrva zapravo jako voli

10. Kako se veseliti zbog drugih

Rođenje unuka, rođendani, godišnjice, diplome i zaposlenja, najveća sreća naših svekrva je naša sreća. Iako su one vjerojatno davno prestale u profesionalnom smislu raditi na sebi, sav su taj trud usmjerile na nas i našu djecu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju