Tko bi vas glumio kada bi se prema vašem životu snimao holivudski film? Rijetke su slavne dame koje su za svog života dobile odgovor na to pitanje.

Iako je Helen Mirren za svoju maestralnu glumu u filmu "Kraljica" dobila mnoge nagrade i pohvale, nikad nije čula što Elizabeta II. zaista misli o njezinoj interpretaciji. S druge strane, američka rokerica Joan Jett bila je velika pomoć Kristen Stewart koja ju je utjelovila u filmu “The Runaways“.

Postoje brojne slavne žene iz svijeta politike, slikarstva, glazbe i filma koje su bile velika inspiracija damama diljem svijeta, a njihove životne priče postale su predložak za popularne filmove ovjenčane nagradama poput Oscara.

Slika nije dostupna Julia Roberts nije bila prvi izbor! Koga je prava Erin Brockovich željela da je glumi u filmu?

Meriyl Streep briljirala je tako kao britanska premijerka Margaret Thatcher u filmu „Željezna lady“, Salma Hayek savršeno je utjelovila meksičku slikaricu Fridu Kahlo, a Marion Cotillard oduševila u ulozi francuske šansonjerke Edith Piaf.

Ne samo da su spomenute glumice „skinule“ njihove govor, glas i kretanje, već su zaprepastile svojom fizičkom transformacijom. Zavirite u našu fotogaleriju i pogledajte neke od najpoznatijih filmskih i televizijskih preobrazbi popularnih glumica u stvarne žene iz povijesti.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju