Tko bi vas glumio kada bi se prema vašem životu snimao holivudski film? Rijetke su slavne dame koje su za svog života dobile odgovor na to pitanje.

Galerija Princeza Diana i glumica Emma Corrin kao Diana u seriji Kruna Transformacija glumica u slavne žene - 7 Transformacija glumica u slavne žene - 6 +6 Kraljica Elizabeta II. i Helen Mirren

Iako je Helen Mirren za svoju maestralnu glumu u filmu "Kraljica" dobila mnoge nagrade i pohvale, nikad nije čula što Elizabeta II. zaista misli o njezinoj interpretaciji. S druge strane, američka rokerica Joan Jett bila je velika pomoć Kristen Stewart koja ju je utjelovila u filmu “The Runaways“.

Postoje brojne slavne žene iz svijeta politike, slikarstva, glazbe i filma koje su bile velika inspiracija damama diljem svijeta, a njihove životne priče postale su predložak za popularne filmove ovjenčane nagradama poput Oscara.

Erin Brockovich - 1 Julia Roberts nije bila prvi izbor! Koga je prava Erin Brockovich željela da je glumi u filmu?

Meriyl Streep briljirala je tako kao britanska premijerka Margaret Thatcher u filmu „Željezna lady“, Salma Hayek savršeno je utjelovila meksičku slikaricu Fridu Kahlo, a Marion Cotillard oduševila u ulozi francuske šansonjerke Edith Piaf.

Ne samo da su spomenute glumice „skinule“ njihove govor, glas i kretanje, već su zaprepastile svojom fizičkom transformacijom. Zavirite u našu fotogaleriju i pogledajte neke od najpoznatijih filmskih i televizijskih preobrazbi popularnih glumica u stvarne žene iz povijesti.

Transformacija glumica u slavne žene - 2 Kraljica Elizabeta II. i Helen Mirren (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju