Lijepi i vitki struk estetski je imperativ mnogim ženama, a on se dodatno može naglasiti dobrim izborom krojeva i uzoraka odjeće, naročito kada je riječ o haljinama.

Galerija Haljina Haljine koje vizualno sužavaju struk - 13 s.Oliver, 1125 kn +9 Topshop, 413 kn  

Mnoge moje klijentice žele upravo što uži struk koji automatski i čitavu liniju tijela čini koketnijom, atraktivnijom i ljepšom. Figura s naglašenim strukom bez sumnje izgleda najženstvenije, govori modni dizajner Ivan Alduk čiji je rad, između ostalog, prepoznatljiv upravo po stavljanju naglaska na struk.

I V izrez odličan je odabir za uži struk, a u kombinaciji s pojasom ili remenom efekt će biti još bolji, kaže modni dizajner Ivan Alduk

Aldukov zaštitni znak postao je crni pojas u predjelu struka koji stvara divnu siluetu bez obzira na to je li haljina pencil ili A kroja. Pojas može biti i u nekoj drugoj boji, tamnijoj od ostatka haljine ili pak u nekoj živoj nijansi.

Ušiveni pojas na neki način nacrta struk, a boja neka bude kontrastna od boje haljine. Sigurno jedan od najboljih krojeva haljina koji vizualno sužava struk je A kroj, što znači da gornji dio haljine prianja uz tijelo, dok se donji dio širi u obliku slova A, naglašava Alduk.

Haljine koje vizualno sužavaju struk - 8 Springfield, 399 kn (Foto: PR)

Struk može izgledati vizualno tanje i pomoću remena, tanjeg ili debljeg, u boji suprotnoj od boje haljine. Ipak, potrebno je paziti da ne bude previše stegnut jer će onda 'višak' preliti gore ili dolje, kaže Alduk. I V izrez odličan je odabir za uži struk, a u kombinaciji s pojasom ili remenom efekt će biti još bolji.

Haljine koje laskaju figuri, a nigdje ne stišću - 1 Za posao i slobodno vrijeme: 15 haljina koje laskaju figuri, a nigdje ne stišću

Hlače Pet modela hlača koje nećemo moći izbjeći u nadolazećim mjesecima

V izrez vizualno izdužuje figuru jer je pažnja promatrača usmjerena na sredinu tijela, pojašnjava Alduk koji u svom dizajnu večernjih haljina i vjenčanica često koristi kombinaciju V izreza i zrakastih nabora koji se prema struku sužavaju.

Haljine koje vizualno sužavaju struk - 4 Ivan Alduk, 2300 kn (Foto: alduk.hr)

Kada je o uzorcima riječ, u obzir dolaze i cvjetni i grafički uzorak, ali bitno je da je uzorak pametno posložen.

Na primjer, ako cvjetni uzorak ide iz krupnijeg u sitniji, birajte haljine kod kojih se sitniji uzorak nalazi u predjelu struka, a krupniji uz rub haljine ili uz vrat, savjetuje modni dizajner Ivan Alduk.

U trgovinama se mogu pronaći odlični modeli haljina za proljeće i ljeto koji vizualno sužavaju struk. Izdvojili smo ih 12 za različite ukuse, a šaroliku ponudu razgledajte u fotogaleriji.

Pogledajte i:

Kakve ljepotice! 20 štikli o kojima žene još uvijek sanjaju Obožavane štikle leptirice Sophije Webster Model Eden, Ralph & Russo Model Tribute, Yves Saint Laurent +17 Model Rockstud, Valentino

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju