Brojne komade odjeće u ormaru kupili smo bez previše razmišljanja. Često nas ponesu sniženja ili želja da kupimo bilo što, a posljedica su nerijetko pretrpane police ispred kojih i dalje stojimo i pitamo se što obući.

Galerija +0 s.Oliver, 639 kn

Osim toga, kupnju mnogih komada požalimo, i to kada je već kasno za povrat, pa gomilamo odjeću koju ne nosimo i ne trebamo.

Međutim, postoje neki za garderobu ključni odjevni predmeti čiju kupnju, prema riječima modnih znalaca, nikad nećemo požaliti. To su elegantni komadi zahvaljujući kojima ćemo izgledati šik u svakom trenutku, koji ne izlaze iz mode i koji su nosivi godinama u raznim kombinacijama.

Ako smatrate da ste i sami došli u fazu života u kojoj bi se trebali posvetiti kvaliteti svoje garderobe, pazeći pritom da ne pretjerate s količinama, možda će vas zanimati popis koji donosimo u nastavku.

Izdvojili smo 12 komada za proljetnu garderobu čiju kupnju nikad nećete požaliti, a pritom ćete uvijek imati spremnu kombinaciju u kojoj ćete izgledati elegantno.

Slika nije dostupna Hlače u proljetnim bojama: 15 lepršavih modela već od 99 kuna

Slika nije dostupna Model koji "stanjuje": 15 haljina u kojima dokazano izgledamo mršavije

1. Traperice odgovarajućega kroja

U ormaru je uvijek dobro imati par traperica koje nam savršeno pristaju, a koje su nosive tijekom cijele godine. Ako želite klasiku i komad koji ćete dugo nositi, pronađite model ravnih nogavica.

2. Svestrana midi haljina

Svestrana midi haljina nosiva u raznim prigodama uvijek je poželjan komad u ormaru koji spašava u danima kada nam se ne da previše razmišljati o odabiru odjevne kombinacije.

s.Oliver, 639 kn s.Oliver, 639 kn (Foto: Internetska stranica proizvođača)

3. Klasični crni sako

Crni sako komad je koji spada u kategoriju pametnih ulaganja. Nosite ćete ga dugo u raznim kombinacijama.

4. Baloner

Proljeće bez balonera mnogima je teško zamislivo. Radi se o komadu u kojem bez previše truda izgledamo elegantno i šik. Jednom kada ga kupite, nećete žaliti.

5. Hlače visokog struka

Ovo je još jedan komad kao stvoren za proljetnu garderobu zbog čije kupnje nećete požaliti. Odličan su izbor za odlazak na posao, ali i za svečanije prigode ili ležerna druženja vikendom, kada ih možete nositi u kombinaciji s tenisicama.

6. Moderne ravne cipele

Klasične proljetne kombinacije možete začiniti cipelama koje se ističu zanimljivim dizajnom.

7. Haljina na preklop

Umjesto da kupujete komade koji su trenutno u modi, svojem ormaru dodajte model haljine koji laska svakoj figuri. Haljina na preklop svima dobro stoji, a u isto vrijeme izgleda odlično.

8. Top od satiniranog materijala

Ovo je komad koji ćete nositi ispod sakoa, iznad majica, samostalno uz traperice... Kombinacija je mnogo jer se radi o topu koji ide uz sve.

9. Statement suknja midi dužine

Iako statement komade nećete nositi svaki dan, u ormaru je dobro imati jednu ovakvu suknju kada želite drugačiju kombinaciju. Suknja s printom odradit će savršen posao uz minimalno vašeg truda.

10. Tenisice

Tenisice su postale nezaobilazan dio kombinacija ulične mode, a volimo ih jer izgledaju odlično i jer su udobne. Birajte model koji najviše odgovara vašem stilu i ukusu.

11. Crne cipele na potpeticu

Ako volite visoke potpetice, birajte klasične salonke, a ako visoka peta nije stvorena za vas, birajte cipele s nižom, blok-potpeticom. U svakom slučaju, radi se o obući koja ide na sve i zbog čije kupnje nećete tugovati.

12. Bijela košulja

O bijeloj košulji ne trebamo previše govoriti, odnosno pisati. Ona je onaj elegantni komad iz ormara koji je nosiv u raznim prigodama i koji nam nikada neće dosaditi.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju