Prilikom odabira haljine svi imamo svoje prioritete. Ponekad nam je na prvom mjestu udobnost, ali često nam je najvažnije da u odabranoj haljini izgledamo sjajno i po mogućnosti - malo mršavije.

Galerija Shein, 135 kn H&M, 150 kn Next, 188 kn +12 Reserved, 229,90 kn

Sitne nesigurnosti nikoga ne zaobilaze i na dane kad se ne osjećamo samopouzdano jednostavno želimo odjeću koja neće dodatno naglašavati ono što nam se ne sviđa na našem tijelu.

Na naše veselje, kada su u pitanju haljine, postoji jedan univerzalni model koji savršeno pristaje baš svakog figuri, a ujedno vizualno stanjuje figuru.

Next, 188 kn Next, 188 kn (Foto: NEXT)

Naravno, u pitanju je dobra stara haljina na preklop. Na engleskom govornom području poznata kao wrap dress, ova kultna haljina prvi put se pojavljuje u 30-im godinama 20. stoljeća u radionici dizajnerice Else Schiaparelli, ali veliku popularnost doživljava tek u 70-im godinama zahvaljujući Diane von Furstenberg.

Zara, 299,90 kn Zara, 299,90 kn (Foto: Zara)

Stroge krojeve Diane je otjerala u prošlost podarivši ženama udoban i senzualan model koji ih ne sputava, bez patentnih zatvarača i gumbi. Haljina na preklop definira struk i naglašava bokove te tako stvara figuru pješčanog sata, a zahvaljujući V-izrezu, vizualno je i produžuje. Što još možemo poželjeti od haljine? Ništa, ova nudi apsolutno sve.

Zavirite u galeriju i razgledajte 15 modela haljina na preklop koje smo pronašli za vas u ponudi raznih modnih brendova.

Mohito, 299,90 kn Mohito, 299,90 kn (Foto: Mohito)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju