Dodjelu Oscara koja 27. ožujka ove godine održala u losanđeleskij dvorani Kodak mnogi su opisali kao jednu od modno najmanje zanimljivih u posljednjih nekoliko godina. Svega onog što im je nedostajalo na oskarovskom crvenom tepihu viđamo u izobilju na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Cannesu.

Galerija Alessandra Ambrosio Katherine Langford Eva Longoria +15 Frida Aesen

Službeni povratak pravog glamura na crveni tepih započeo je 17. svibnja otvaranjem 75. izdanja najprestižnijeg filmskog festivala na svijetu.

Slavna kanska promenada, Croisette, ugostila je neke od najvećih svjetskih filmskih zvijezda poput Toma Cruisea i Julije Roberts, najpopularnija lica s malih ekrana, najtraženije modele i čitav niz važnih imena iz zabavne industrije.

U kontekstu mode, Cannes nam je ove godine donio sve ono što i očekujemo od takvih prigoda.

1. Tradicionalno blještavilo…

Alessandra Ambrosio Alessandra Ambrosio (Foto: Guliver Image)

Katherine Langford Katherine Langford (Foto: Guliver Image)

2. Obilje boja…

Frida Aesen Frida Aesen (Foto: Guliver Image)

Rebecca Hall Rebecca Hall (Foto: Profimedia)

3. Doza teatralnosti…

Naomi Campbell Naomi Campbell (Foto: Profimedia)

Izabel Goulart Izabel Goulart (Foto: Guliver Image)

4. Prigušeni seksepil...

Bella Hadid Bella Hadid (Foto: Guliver Image)

Carla Bruni Carla Bruni (Foto: Guliver Image)

Sharon Stone, legendarna 64-godišnja američka glumica, ove je godine potvrdila svoj status kraljice kanskog crvenog tepiha s tri sjajna izdanja o kojima se još uvijek priča.

Sharon Stone u Cannesu u haljini modne kuće Dolce & Gabbana Sharon Stone u Cannesu u haljini modne kuće Dolce & Gabbana (Foto: Afp)

S obzirom na to da je ambasadorica talijanske modne kuće Dolce & Gabbana, poznavatelje mode nije začudilo što je upravo njima poklonila povjerenje kada su u pitanju kreacije u kojima je zablistala.

Sharon Stone u Cannesu Sharon Stone u Cannesu (Foto: Guliver Image)

Za razliku od svog posljednjeg pojavljivanja na Oscarima za koje je odabrala crnu večernju haljinu, njezine kanske kombinacije prštale su bojom, a slavna ljepotica zaraznom pozitivnom energijom.

Sharon Stone u Cannesu 2022. i na Oscarima 2011. Sharon Stone u Cannesu 2022. i na Oscarima 2011. (Foto: Profmedia/AFP/Guliver)

Oskarovka Anne Hathaway u Cannesu je pokazala sofisticiraniju stranu glamura. Odjenula je bijelu haljinu modne kuće Armani s grandioznom ukrasnom mašnom koja se pretvara u šlep.

Anne Hathaway u Cannesu 2022. Anne Hathaway u Cannesu 2022. (Foto: Profimedia)

Anne Hathaway u Cannesu 2022. Anne Hathaway u Cannesu 2022. (Foto: Guliver Image)

Anne je igrala na kartu jednostavnosti, a modni znalci komentirali su kako je, primjerice, ova haljina glumice bolja od one koju je 2013. godine nosila na dodjeli Oscara na kojoj je nagrađena kipićem za najbolju sporednu žensku ulogu.

Anne Hathaway na Oscarima 2013. Anne Hathaway na Oscarima 2013. (Foto: Guliver Image)

Isto vrijedi i za Aliciju Vikander. Švedska glumica preuzela je 2016. svog Oscara za najbolju sporednu žensku ulogu odjevena u haljinu modne kuće Louis Vuitton kojoj je godinama vjerna.

Alicia Vikander u Cannesu 2022. i na Oscarima 2016. Alicia Vikander u Cannesu 2022. i na Oscarima 2016. (Foto: Profimedia/Guliver Images/AFP)

Ista modna kuća odjenula ju je i za premijeru filma "Irma Vep" koja se održala u sklopu ovogodišnjeg Filmskog festivala u Cannesu. Izgledala je spektakularno u blještavoj haljini koja je privukla sve poglede na kanskom crvenom tepihu.

Zaključak? Izgleda da slavne dame puno više vole eksperimentirati s modom na kanskom nego na oskarovskom crvenom tepihu.

Aishwarya Rai u Cannesu 2022. i na Oscarima 2011. Aishwarya Rai u Cannesu 2022. i na Oscarima 2011. (Foto: Profimedia/Guliver Images/AFP)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju