Jeste li znali da boje mogu utjecati na naše raspoloženje i osjećaje? Otkrijte kako se odjevnim kombinacijama možete boriti protiv umora i tjeskobe te kako doći korak bliže sreći


1. Crvenom protiv umora

Osjećate se umorno? Odjenite nešto crveno. Stručnjaci tvrde da ova boja daje energiju, ali i odašilje poruku da ste samopouzdana osoba. Dovoljno je odjenuti crveni kombinezon, haljinu ili traperice spojiti s bluzom te boje da biste uživali u pozitivnim učincima.

2. Plavom protiv tjeskobe
Jeste li se kad nakon gledanja u morsku pučinu osjetili kao da ste bili na masaži? Ovo ne čudi kad je poznato da različite nijanse plave opuštaju, a neka istraživanja čak su pokazala da snižavaju krvni tlak. Unesite dašak ove umirujuće boje u svoj svakodnevni stajling s efektnom bluzom, suknjom, haljinom ili nekim modnim dodatkom.

3. Žutom do sreće
Sjetite se samo kako se bolje osjećate tijekom ljetnih sunčanih dana, i odmah će vam biti jasno zašto nas žuta boja čini sretnima. Istraživanje sveučilišta Vrije iz Amsterdama pokazalo je da se ljudima popravlja raspoloženje kad naiđu na predmete žute boje. Upravo zato efekt dobrog raspoloženja prenesite i na svoju garderobu odabirom odjevnih komada ili asesoara s naglašenim žutim nijansama.

4. Zelenom do ravnoteže tijela i duha
Zelena boja donosi ravnotežu u život te inspirira povjerenje kod drugih. Stručnjaci primjerice savjetuju novim tvrtkama da u svoj logotip uvrste elemente te boje. U pitanju čak ne moraju biti jarke nijanse, pozitivne učinke donijet će maslinasta ili lovački zelena boja.

5. Ljubičastom do kreativnosti
Ljubičasta boja potiče kreativne ideje kod pojedinaca, pa se njezina upotreba preporučuje osobama s umjetničkim zanimanjima. Uz to, riječ je o boji koja jača samopouzdanje, pa je idealna za nošenje u poslovnom okruženju.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju