Preminuo je pjevač Parnog Valjka, Aki Rahimovski, objavljeno je u subotu na Facebook stranicama banda.

Dragi prijatelji, s neopisivom tugom u srcu vam javljamo da je danas, zauvijek zaspao Aki Rahimovski, stoji u objavi, uz stihove pjesme "Za malo nježnosti".

Za malo nježnosti na sve ću pristati, za malo nježnosti, da mogu zaspati, stihovi su pjesme.

Rahimovski se rodio u Nišu 1955. godine. Kao tinejdžer je bio član nekoliko sastava.

Bio je fasciniran rock glazbom i koristio je svaku prigodu nabaviti poneki vinil iz inozemstva. Tako je već s 15 godina bio urednik na Radio Skopju. Sa 16 je svirao klavijature u makedonskom bendu 'Tor' koji ubrzo ostaje bez pjevača. Tu je sudbina umiješala prste i gurnula ga pred mikrofon, stoji u biografiji objavljenoj na stranici banda.

Godine 1975. s gitaristom i skladateljem Huseinom Hasanefendićem - Husom, Juricom Pađenom i u suradnji s menadžerom Vladimirom Mihaljekom Mihom, osnivaju "Parni valjak". Bend je osnovan nakon što je gitarist i skladatelj Husein Hasanefendić Hus vidio Akijev nastup na Boom festivalu.

Svojom osebujnom pojavom na sceni odmah je privukao Husovu pozornost. Prihvatio je njegov poziv i doselio se u Zagreb, stoji na stranicama banda kao opis simbioze koja je utemeljila bend, "ispisavši jednu od najljepših glazbenih priča".

U 30-godišnjoj karijeri Parni valjak je objavio 16 studijskih albuma, 14 singlova, pet uživo albuma, četiri kompilacije, te dva koncertna DVD-a. Među njima je i jedan od najprodavanijih hrvatskih albuma svih vremena i najprodavaniji album snimljen uživo - "Bez struje: Live in ZeKaeM". Aki je 2007. godine izdao i solo album "U vremenu izgubljenih" te 2008. godine u Umagu održao koncert s prijateljima - "Aki pjeva najljepše ljubavne pjesme".

Parni valjak je bend koji ima svoje fanove među pripadnicima svih generacija, a mnoge njihove pjesme stekle su kultni status. Glas Akija Rahimovskog činio ih je još posebnijima.

Uz hitove Parnog valjda slavilo se, tugovalo, liječilo slomljena srca... Na sam spomen imena benda i njegovog pjevača kroz glavu nam prolazi cijeli niz pjesama, od "Zastava", preko "Nede" do neizostavne "Lutke za bal".

U nastavku smo izdvojili njih 15 koje rado slušaju sve generacije.

Stranica dnevnika

Sve još miriše na nju

Uhvati ritam

Zastave

Zagreb ima isti pozivni

Gledam je dok spava

Dođi

Lutka za bal

Ljubavna

Prokleta nedjelja

Neda

Kao ti

Ivana

Jesen u meni

Pusti nek traje

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju