Šiške su svevremenski frizerski hit. Dobro odabrane šiške mogu pomladiti osobu za pet godina te je učiniti atraktivnijom. Ne čudi, stoga, što ih žene vole bez obzira na duljinu vlastite kose.

U modi su (i u nju se stalno vraćaju) postepeno ošišane šiške, duge šiške na razdjeljak ili na stranu, kao i pramenovi odrezani do obrva ili trepavica.

One mogu biti razbarušene, pune, stanjene, duge, kratke, ravne ili nakovrčane. Izbora je mnogo, a šiške ponekad možete i sami odrezati bez pomoći frizera.

Američki magazin "Vogue" pobrojao je neke od utjecajnih dama iz prošlosti koje su svojim šiškama mijenjale frizerske trendove i utjecale na izgled žena u posljednjih stotinjak godina.

Među njima je i glumica Mia Farrow, koja je prva prekinula tradiciju holivudskih ljepotica s dugom kosom.

Poznatom frizeru Vidalu Sasoonu desetljećima su se pripisivale zasluge za njezinu legendarnu pixie frizuru s kraja 60-ih, ali Mia je u intervjuu za New York Times 2013. godine otkrila kako je ona zaslužna za nju: Doslovno sam se sama ošišala škaricama za nokte dok sam snimala seriju 'Gradić Peyton'. To je bilo puno prije nego što sam čula za Vidala Sassoona. Mojem tadašnjem dečku, Franku Sinatri, svidjela se frizura pa sam odlučila i dalje imati kratku kosu. Vidal se spominje u knjizi i filmu 'Rosmaryino dijete', pa je filmski studio Paramount organizirao fotosnimanje tijekom kojeg je gospodin Sassoon moju kosu s četiri centimetra skratio na dva i pol. Uz dužno poštovanje gospodinu Sasoonu, on nije imao ništa s mojom frizurom.

Zavirite u našu fotogaleriju i pogledajte tko se još našao na ovom popisu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju