Prošlo je već 17 godina otkako je Zapravo ljubav zaigrao u hrvatskim i svjetskim kinima te postao nezaobilazan dio blagdana. Redateljski je to debi slavnog britanskog scenarista Richarda Curtisa koja paralelno prati osam glavnih priča i par popratnih nekoliko tjedana prije Božića.

Na kućnom broju 10 u ulici Dawning u Londonu dolazi novi premijer (Hugh Grant) koji na leđima nosi odgovornost za političku sudbinu cijele nacije, ali najveće probleme mu stvara asistentica Natalie (Martine McCutcheon) koju ne može izbaciti iz misli.

Njegova sestra Karen (Emma Thompson) otkriva da ju suprug Harry (Alen Rickman) vara s mlađahnom tajicom Miom (Heike Makatsch), dok ostarjeli rocker Billy Mack (Bill Nighty) planira svoj glazbeni povratak.

Harry (Alan Rickman) sa svojom ljubavnicom (Heike Makatsch) Priča o legendarnoj pjesmi iz najemotivnije scene u filmu "Zapravo ljubav"

Književnik Jamie (Colin Firth) odlazi na francusko selo kako bi radio na novom romanu, a tamo upoznaje intrigantnu Portugalku Aureliju (Lucia Moniz) u koju se ubrzo počinje zaljubljivati iako imaju problema sa sporazumijevanjem.

Neobična ljubavna priča počinje se zahuktavati i između dva statista – Johna (Martin Freeman) i Judy (Joanna Page) i to na setu pornofilma.Juliet (Keira Knightley) je presretna što se udala za Petera (Chiwetel Ejiofor), ali ne razumije zašto ju izbjegava njegov najbolji prijatelj Mark (Andrew Lincoln).

Sarah (Laura Liney) potajno pati za poslovnim kolegom Karlom (Rodrigo Santoro), a nesretno je zaljubljen i dječak Sam (Thomas Brodie-Sangster) koji tuguje za gubitkom majke s ocem (Liam Neesen). Da bi našao ženu svojeg života Colin (Kris Marshall) spreman je preseliti se i na kraj svijeta.

Životi ovih likova se međusobno isprepletu na način koji ne prestaje intrigirati publiku već posljednjih 17 godina. Ne čudi stoga što je "Zapravo ljubav" postao božićni klasik.

Slika nije dostupna Detalj o (ne)suđenim ljubavnicima iz filma "Zapravo ljubav" koji će raznježiti romantičarke

Znate li što rade glumci koji su utjelovili ove poznate uloge? Uz iznimku Alana Rickmana, koji nas je prerano napustio 2016. godine, većina se i dalje bavi glumom.

Zavirite u našu fotogaleriju i pogledajte kako su izgledali nekad, i kako izgledaju danas glumci ovog popularnog božićnog filma. 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju