Prošlo je već 20 godina otkako je "Zapravo ljubav" zaigrao u hrvatskim i svjetskim kinima te postao nezaobilazan dio blagdana. Redateljski je to debi slavnog britanskog scenarista Richarda Curtisa, priča koja paralelno prati osam glavnih i nekoliko popratnih priča par tjedana prije Božića.

Galerija Hugh Grant nekad i sad Martine McCutcheon nekad i sad Emma Thompson nekad i sad +11 Laura Linney nekadi i sad

Na kućnom broju 10 u ulici Dawning u Londonu dolazi novi premijer (Hugh Grant) koji na leđima nosi odgovornost za političku sudbinu cijele nacije, ali najveće probleme stvara mu asistentica Natalie (Martine McCutcheon) koju ne može izbaciti iz glave.


Njegova sestra Karen (Emma Thompson) otkriva da ju suprug Harry (Alen Rickman) vara s mlađahnom tajnicom Miom (Heike Makatsch), dok ostarjeli rocker Billy Mack (Bill Nighty) planira svoj glazbeni povratak.

Književnik Jamie (Colin Firth) odlazi na francusko selo kako bi radio na novom romanu, a tamo upoznaje intrigantnu Portugalku Aureliju (Lucia Moniz) u koju se ubrzo počinje zaljubljivati, iako imaju problema sa sporazumijevanjem.

Martine McCutcheon nekad i sad Martine McCutcheon nekad i sad (Foto: Profimedia)

Neobična ljubavna priča počinje se zahuktavati i između dvaju statista – Johna (Martin Freeman) i Judy (Joanna Page) i to na setu pornofilma.

Juliet (Keira Knightley) je presretna što se udala za Petera (Chiwetel Ejiofor), ali ne razumije zašto ju izbjegava njegov najbolji prijatelj Mark (Andrew Lincoln).

Sarah (Laura Liney) potajno pati za poslovnim kolegom Karlom (Rodrigo Santoro), a nesretno je zaljubljen i dječak Sam (Thomas Brodie-Sangster) koji tuguje za gubitkom majke s ocem (Liam Neesen). Da bi našao ženu svojeg života, Colin (Kris Marshall) je spreman preseliti se i na kraj svijeta.


Životi ovih likova međusobno se isprepletu na način koji ne prestaje intrigirati publiku već posljednjih 17 godina. Ne čudi stoga što je "Zapravo ljubav" postao božićni klasik.

Rodrigo Santoro nekad i sad Rodrigo Santoro nekad i sad (Foto: Profimedia)

Znate li što rade glumci koji su utjelovili ove poznate uloge? Uz iznimku Alana Rickmana, koji nas je prerano napustio 2016. godine, većina se i dalje bavi glumom.

Zavirite u našu fotogaleriju i pogledajte kako su izgledali glumci ovog popularnog božićnog filma nekad i kako izgledaju danas. 

Slavni Hrvati koji danas izgledaju bolje nego prije 10 i 20 godina Petar Grašo na počecima i sada Luka Nižetić kao debitant na Melodijama Jadrana 2001. i 2023. godine Ivan Dečak na počecima i sada +3 Slavko Sobin nekad i sad

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju