Iako nas tek nekoliko dana dijeli od studenog, bablje ljeto ove godine ne popušta i tek nas uz pokoji kišni dan podsjeti da ulazimo u hladnije razdoblje godine. S obzirom na vremenske (ne)prilike, posljednjih tjedana uglavnom se svi odijevamo slojevito.

Još nije vrijeme za deblje zimske jakne i kapute pa na ulicama naših gradova uglavnom viđamo laganije jakne i jedan nepobjedivi klasik jesensko-zimske sezone. To je baloner, odjevni komad bez kojeg više ne možemo ni zamisliti prijelazna razdoblja.

Baloner je zapravo lagana varijanta kaputa koja je nastala u 19. stoljeću. Prve balonere napravio je Thomas Burberry, a za izradu je koristio vodootporni materijal gabarden.

Next, 46 EUR Next, 46 EUR (Foto: Next)

Među prvima su ih u rovovima nosili britanski vojnici i časnici tijekom Prvog svjetskog rata, a od engleske riječi trench (rov) naposljetku je proizašao i engleski naziv za baloner - trench coat.

Klasični modeli u bež i crnoj boji definitivno su najpopularniji, ali danas na tržištu možemo pronaći modele u raznim bojama, za svačiji ukus.

Reserved, 119,99 EUR Reserved, 119,99 EUR (Foto: Reserved)

I po pitanju materijala ponuda je raznovrsna pa tako u ovom trenutku možete pronaći i traper-balonere ili pak modele visokog sjaja.

Zavirite u galeriju i razgledajte 20 modela balonera koje smo pronašli za vas u ponudi online trgovina brojnih brendova.

Only, 79,95 EUR Only, 79,95 EUR (Foto: Zalando)

Najpopularniji modeli: 15 svestranih balonera koje nećete skidati sa sebe cijelu jesen Bež baloner je modni klasik nosiv u raznim prigodama Zara, 79,95 eura s.Oliver, 107,99 eura +12 Pull&Bear, 39,99 eura

Najbolji? Angelina Jolie nosi model balonera za kojim i Hrvatice lude Angelina Jolie Angelina Jolie Angelina Jolie +3 Angelina Jolie na aerodromu u društvu kćeri Vivienne

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju