Sudeći po reakcijama naših čitateljica na tekstove vezane uz ljubičastu boju, slobodno možemo zaključiti kako im je upravo ona jedna od omiljenih boja. Bez obzira na to u kojem je kontekstu spominjemo, pišemo li o odjeći, cvijeću ili uređenju interijera, uvijek je izdvojite kao predivnu boju koju obožavate.

Posebno je popularna kada je u pitanju moda što ne čudi ako se uzme u obzir da je ljubičasta jedna od takozvanih univerzalnih boja koja pristaje baš svima i s kojom jednostavno ne možete pogriješiti, neovisno o nijansi.

A nijansi ljubičaste je mnogo i svaka je na svoj način posebna. Među najpopularnijima je definitivno pastelna koju nazivamo bojom lavande. Ova nježna i svijetla nijansa već nekoliko sezona dominira u ljetnim street style kombinacijama trendseterica.

Ljubičasta boja inače nastaje kombinacijom tople i energične crvene te hladne plave boje, a ima svojstva obiju boja. Smatra se kraljevskom bojom jer je zbog kompliciranog postupka izrade ljubičasta boja za tkanine nekada koštala kao suho zlato i zato je bila rezervirana samo za kraljeve i kraljice tj. najbogatije ljude.

Srećom, danas u njoj svi možemo uživati jer je ponuda povoljnih ljubičastih komada u trgovinama komercijalnih modnih brendova uistinu velika. Od haljina, suknji, bluza, hlača, trenirki i majica pa sve do tenisica i štikli - možete pronaći baš sve.

Zavirite u našu galeriju i pogledajte koje smo sve odjevne komade, dodatke i obuću u ljubičastoj boji izdvojili za vas.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju