Koji su kriteriji po kojima birate svoj najdraži film? Gluma, produkcija i sadržaj zasigurno su neki od njih, ali većina će se žena složiti da smo brojne naslove isticale kao najbolje svih vremena, samo zato što su nam pažnju privlačili zgodni muškarci u seksi ulogama.

Galerija Brad Pitt kao Tristan Ludlow u filmu 'Legenda o jeseni' Najzgodniji likovi iz filmova Najzgodniji likovi iz filmova +17 Thor Odison, Chris Hemsworth

Kako bismo pronašle najbolje od najboljih, pripremili smo listu od 20 najzgodnijih fiktivnih likova u koje su se zaljubljivale generacije.

Od nenadmašnog Marlona Branda, preko nešto suvremenijih glumaca kao što je šarmantni Henry Cavill, sigurni smo da će vam naša lista popraviti raspoloženje.

Pa, uživajte…

1. Tristan Ludlow

Tristan je lik iz kultnog klasika iz 1994., Legende o jeseni, a savršeno ga je odglumio uvijek zgodni Brad Pitt. Prije gotovo 30 godina Brad je bio jako privlačan, a svoj je šarm zadržao sve do danas. Ovo je klasični primjer muškarca kojega možemo usporediti s vinom.

Najzgodniji likovi iz filmova Tristan Ludlow, Brad Pitt (Foto: Profimedia)

2. James Bond

Popis najzgodnijih likova svih vremena ne bi imao smisla bez Jamesa Bonda. Ovoga puta izdvojili smo prezgodnog Seana Conneryja u trećem po redu, najpoznatijem filmu o tajnom detektivu.

Najzgodniji likovi iz filmova James Bond, Sean Connery (Foto: Profimedia)

3. Clark Kent

Slažete li se da je Henry Cavill najzgodniji Superman dosad? Ne znamo je li do mišića, šarma ili osmijeha pa ćemo zaključiti da je Henry jedan Marlon Brando današnjice.

Najzgodniji likovi iz filmova Clark Kent, henry Cavill (Foto: Profimedia)

4. Stanley Kowalski

Kad smo spomenuli Marlona Branda, nastavit ćemo s jednim od najzgodnijih likova svih vremena, iz stare drame Tramvaj zvan čežnja Tennesseeja Williamsa. Neki izvori navode kako je zgodni Marlon mrzio svoju ulogu, što objašnjava taj seksi pogled ispod obrva koji sugerira da je malo ljut.

Najzgodniji likovi iz filmova Stanley Kowalski, Marlon Brando (Foto: Profimedia)

5. Bill McKay

Robert Redford još je jedan od onih muškaraca koji su kao vino. Plavom kosom i zaraznim osmijehom osvajao je od mladih dana, a to posebno možemo vidjeti u filmu Kandidat iz 1972. godine.

Najzgodniji likovi iz filmova Bill McKay, Robert Redford (Foto: Profimedia)

6. Phil Winneck

Mamurluk je jedna od najboljih komedija svih vremena. Šarmantni film pogledali smo nekoliko puta, a svaki put smo se dobro nasmijali i zadivljeno gledali prezgodnog Bradleyja Coopera. Je li do frizure ili do osmijeha?

Najzgodniji likovi iz filmova Phil Winneck, Bradley Cooper (Foto: Profimedia)

7. Thor Odison

Chris Hemsworth nalazi se na brojnim listama najzgodnijih muškaraca današnjice. Čak i oni koji ne vole Marvelove filmove, nisu mogli ostati imuni na plavu kosu i te velike mišiće koji su baš zarobili našu pažnju. Dobar, lijep, zgodan i snažan – kombinacija koju u stvarnosti ne možemo tako lako pronaći.

Najzgodniji likovi iz filmova Thor Odison, Chris Hemsworth (Foto: Profimedia)

8. Hawkeye

Posljednji Mohikanac jedan je od onih klasika koje nismo mogli zaobići. Daniel Day Lewis savršeno je odglumio ulogu Hawkeyea, bijelca koji je godinama živio s Uncasom i Chingachgookom, posljednjim od Mohikanaca. Daniel je bio baš seksi u pomalo divljoj ulozi dok je harao njujorškim šumama.

Najzgodniji likovi iz filmova Hawkeye, Daniel Day Lewis (Foto: Profimedia)

9. Danny Ocean

Slažete li se da je ovo jedna od najboljih uloga uvijek zgodnog Georgea Clooneya? Radi se o filmu Oceanovih 11, a Danny nam primjer pravog muškarca kakvog bi si svaka od nas poželjela.

Najzgodniji likovi iz filmova Danny Ocean, George Clooney (Foto: Profimedia)

10. Daniel Cleaver

U ljubavnom trokutu Daniel nam je favorit. Simpatični Dnevnik Bridget Jones uvijek volimo pogledati, a Hugh Grant nam je u toj ulozi nekako posebno zgodan.

Najzgodniji likovi iz filmova Daniel Cleaver, Hugh Grant (Foto: Profimedia)

11. Wolverine

Hugh Jackman oduševio nas je u ovom filmu. Mekan u duši, a tako čvrst na prvi pogled, još s dodatkom fantastike – Wolverine se jednostavno morao naći na našem popisu najzgodnijih fiktivnih muškaraca.

Najzgodniji likovi iz filmova Wolvarine, Hugh Jackman (Foto: Profimedia)

12. Jim Stark

Buntovnik bez razloga stari je film iz 1955. zbog kojega su se žene diljem svijeta zaljubile u predivnog Jamesa Deana. James je glumio Jima, a zbog te je uloge postao simbolom otuđenosti mladih, ali i nenadmašne ljepote.

Najzgodniji likovi iz filmova Jim Stark, James Dean (Foto: Profimedia)

13. Harry Osborn

James Franco jedan je od najšarmantnijih glumaca svih vremena, a profinjene uloge mu stoje gotovo kao i one raskalašene. Mi smo ovoga puta izabrali ulogu Harryja Osborna iz još jednog filma o Spidermanu.

Najzgodniji likovi iz filmova Harry Osborn, James Franco (Foto: Profimedia)

14. Christian Grey

Najpoznatiji erotski film na svijetu u prvi je plan stavio zgodnog Jamiea Dornana. Iako je cijeli kontekst nabijen erotikom, moramo priznati da je Christian Grey zaista šarmantan lik. Mnoge su žene priznale da im često dolazi u snove, a mi se ne čudimo tome.

Najzgodniji likovi iz filmova Christian Grey, Jamie Dornan (Foto: Profimedia)

15. Aquaman

Na popisu se našao još jedan junak. Tako zgodni Jason Mamoa baš se dobro snašao u ovoj ulozi, a ove godine izlazi i nastavak, koji jedva čekamo.

Najzgodniji likovi iz filmova Aquaman, Jason Mamoa (Foto: Profimedia)

16. Roux

Romantična komedija Čokolada u prvi je plan stavila još jednu snažnu ljubav. Deppa u nježnoj ulozi uvijek volimo gledati, a u ovom je filmu nekako posebno šarmantan. Imate li i vi osjećaj kao da je Čokolada snimana jučer, a ne prije 23 godine?

Najzgodniji likovi iz filmova Roux, Jonny Depp (Foto: Profimedia)

17. Zack Mayo

Kad ste posljednji put pogledali Oficira i džentlmena? Kultni klasik iz 1982. predstavio nam je Richarda Gerea u jednoj od najprivlačnijih uloga.

Najzgodniji likovi iz filmova Zack Mayo, Richard Gere (Foto: Profimedia)

18. Maximus Decimus Meridius

Russell Crowe jedan je od najseksepilnijih muškaraca na svijetu, a uloga u Gladijatoru tu je titulu dobro zacementirala. U povijesnom spektaklu Russell glumi pomalo opasnog lika, možda nam je zato toliko zgodan.

Najzgodniji likovi iz filmova Maximus, Russell Crowe (Foto: Profimedia)

Slažete li se s izborom? 15 najljepših muškaraca svih vremena Robert Redford Paul Newman Cary Grant +11 Steve McQueen

Slažete li se s izborom? Ovo je 10 najzgodnijih muškaraca u 2022. godini Robert Pattinson Najzgodniji muškarci 2022. - 7 Najzgodniji muškarci 2022. - 6 +7 Najzgodniji muškarci 2022. - 5

19. Benjamin Barry

Matthew Mcconaughey mnogima je pri samom vrhu najseksepilnijih muškaraca svih vremena. Tu mu je titulu osigurala uloga Benjamina u kultnom filmu Kako se riješiti frajera u 10 dana. U to je vrijeme imao 33 godine, a danas izgleda jednako dobro. 

Najzgodniji likovi iz filmova Benjamin Barry, Matthew Mcconaughey (Foto: Profimedia)

20. Faca

Ljubitelji kultne serije Seks i grad složit će se da se Faca igrao s našim osjećajima. Chris Not zna kako zaludjeti cijeli ženski rod, pa je zasluženo zauzeo mjesto i na našoj listi.

Najzgodniji likovi iz filmova Faca, Chris Not (Foto: Profimedia)

Tko je najzgodniji fiktivni muškarac svih vremena?

glasova:

U anketi nam recite koji je, po vama, najzgodniji fiktivni muškarac svih vremena. 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju