Položaj tijela, gestikulacija i stil odijevanja pravo su vrelo informacija o nečijoj osobnosti. No dosta podataka o karakteru osobe dobit ćete i s obzirom na njenu frizuru, duljinu i boju kose

1. Crvenokose su zabavne osobe, rijetko kad se dosađuju i imaju dobar smisao za humor. Ponekad mogu biti sramežljive jer se boje odbacivanja.

2. Žene s kovrčavom kosom su darežljive, otvorene prema novim idejama, te imaju sklonost obavljati stvari brzo i učinkovito.

3. Čvrsti i raskošni uvojci pokazatelj su kreativne osobe sa snažnom voljom, mnogo energije i osjećajima koje je vrlo lako povrijediti.

4. Gusta kosa je poput gustih obrva znak tvrdoglavosti. Ove osobe imaju mnogo energije i znaju je uložiti u pravom smjeru.

5. Ako imate ravnu kosu koju stalno kovrčate uz pomoć figara to bi moglo značiti da vam u životu nedostaje zabave, odnosno da žudite za uzbudljivim promjenama.

6. Dame s kovrčavom kosom, koju stalno pokušavaju ukrotiti 'peglanjem' imaju pretjerano kaotičan život, i žele ga stabilizirati.

Kratka kosa znak je osobe koja se ne voli zamarati sitnicama, dok su vlasnice duge kose kreativne i romantične osobe koje vole sanjariti.

7. Preferirate li poludugu kosu koja se lako održava i frizira vjerojatno ste misaona osoba koja se povodi logikom u životu i čvrsto stoji iza svojih odluka.

8. Žene s dugom ravnom kosom su kreativne i romantične osobe koje su u doticaju sa svojim emocijama.

9. Vrlo kratka kosa dobar je indikator osobe koja se ne voli zamarati sitnicama.

10. Osobe sklone kompliciranim frizurama koje zahtijevaju pomno stiliziranje i mnogo vremena obično su samokritične, stalo im je do tuđeg mišljenja, te uživaju biti u središtu pozornosti.

11. Ako vas ljudi najčešće vide s neurednom pletenicom, punđom ili repom, tip ste osobe koja voli ugoditi drugima, a svoje potrebe stavlja na posljednje mjesto.

12. Odlučite li se ošišati 'na ćelavo' vjerojatno ste žena velikog srca, s ogromnim kapacitetom za ljubav i pripadajućim pozitivnim karakterom.

13. Neobična frizura i boja kose znak je osobe koja se ne povlađuje konvencijama, i generalno se voli zabavljati u životu.

Osobe sklone kompliciranim frizurama koje zahtijevaju pomno stiliziranje obično su samokritične, stalo im je do tuđeg mišljenja, te uživaju biti u središtu pozornosti

14. Frizure s oštrim završetkom pramenova najčešće krase logične žene, s čvrsto postavljenim ciljevima, i s malo vremena za uživanje u trivijalnim životnim radostima.

15. Žene s postepeno ošišanom kosom su perfekcionistice u svakom segmentu života.

16. Karakter osobe je najbolje prepoznati po načinu na koji vam raste kosa – ako je linija ravna i paralelna s čelom riječ je o buntovnicama.

17. Ako vam kosa raste 'neobuzdano' i neravno, vjerojatno ste imali problematično djetinjstvo.

18. Ako vam kosa raste u obliku pravoga kruga, vi ste dobra djevojka koja ne voli kršiti pravila.

19. Ako vam kosa raste u obliku 'udovičinog vrha' odnosno u obliku slova V, odišete tajanstvenošću i neobuzdanim seksepilom.

20. Nosite li kosu u visokom i čvrstom konjskom repu, samopouzdana ste žena sklona ispunjavanju zadanih ciljeva.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju