Kada je prije 20 godina Gladijator zaigrao u svjetskim kinima, žene su pohitale po svoju ulaznicu. Glavni razlog za to? Glavni glumci!

Galerija

Russell Crowe u to je vrijeme bio veliki glumački talent koji se već dokazao u filmovima poput "L.A Povjerljivo" i "Probuđena savjest".

No njegova se slava udesetorostručila nakon što je utjelovo ulogu generala Maksimusa u ovom povijesnom spektaklu Ridleya Scotta iz 2000. godine.

Nekad i sad: Glumci iz filma Gladijator - 8
Russell Crowe (Foto: Profimedia.hr / GettyImages)

Maksimusovo probijanje kroz gladijatorsku arenu kako bi osvetio ubojstvo svoje obitelji oduševilo je svjetske kritičare – Russell Crowe osvojio je Oscara u kategoriji glavnog glumca – a posebno se svidio damama koje su ridale kad je... Znate na koju scenu mislimo.Nasuprot mišićavom Maksimusu našao se prepredeni Komod kojeg je briljantno odglumio Joaquin Phoenix, a koji je unatoč ulozi glavnog negativca našao velik broj obožavateljca nakon što se film pojavio u kinima.

Nekad i sad: Glumci iz filma Gladijator - 4
Joaquin Phoenix (Foto: Profimedia.hr / GettyImages)


U glavnoj glumačkoj ekipi koja je pucala od testosterona našlo se mjesto tek za jednu damu – odvažnu Lucile koju je odglumila danska glumica Connie Nielson.

Kako nakon dvadeset godina od izlaska "Gladijatora" izgleda glavna postava filma, provjerite u našoj fotogaleriji, a ne zaboravite niti dati svoj stručni sud u našoj anketi.

Ankete

(8317) Tko je bio atraktivniji u povijesnom spektaklu Gladijator?

rezultati povratak glasova1378
rezultati