Sredinom devedesetih, u vrijeme kada su počeli nicatI neki od najpopularnijih američkih boy bendova poput Backstreet Boysa i Nsynca, na sceni se pojavila grupa Hanson sastavljena od tri brata. Isaac, Taylor i Zac rođeni su u Tulsi, a u glazbu su se zaljubili u najranijem djetinjstvu.

Sva trojica u početku su svirala klavir, ali najstariji Isaac naposljetku je počeo svirati gitaru, a najmlađi brat Zac bubnjeve.

Odlučili su službeno oformiti bend te su 1994. snimili svoj prvi demo album "Boomerang". Dvije godine kasnije napravili su drugi nezavisni album "MMMBop" na kojem se nalazila i istoimena pjesma.

Nakon toga dobili su ugovor s velikom izdavačkom kućom Mercury i započeli snimanje studijskog albuma "Middle of Nowhere" koji je izašao 1997. godine. Na njemu se nalazila i nova verzija pjesme "MMMBop" koja je ubrzo postala svjetski hit.

Donijela im je i dvije nominacije za nagradu Grammy 1998. godine u kategoriji najbolje pop izvedbe dua ili grupe te snimke godine, a bend je također nominiran i za najboljeg novog izvođača.

Ljudi nas često pitaju što zapravo znači 'MMBop'. Sam izraz za nas zapravo predstavlja vrijeme. Predstavlja činjenicu da vrijeme prolazi tako brzo. U kontekstu toga što je važno, pjesma vam poručuje da odmah sada krenete prema svojim snovima jer će život biti dok izgovorite 'MMMBop', za tren, objasnio je jednom prilikom Zac.

U vrijeme izlaska hit singla Isaac je imao 16 godina, Taylor 13, a Zac 11. Nakon uspjeha albuma "Middle of Nowhere" prešli su u izdavačku kuću Island Def Jam i snimili drugi studijski album "This Time Around", ali prodaja albuma bila je toliko slaba da je diskografska kuća odlučila kako neće financirati njihovu turneju.

Nikad više nisu ponovili uspjeh pjesme "MMMBop", ali i dalje snimaju i sviraju. U slobodno vrijeme posvećeni su svojim suprugama i obiteljima. Isaac (40) i njegova supruga Nikki oženili su se 2006. godine i imaju troje djece. Taylor (37) upoznao je svoju suprugu Natalie 2000. godine, a par se oženio dvije godine kasnije. U braku su dobili sedmero djece. Najmlađi brat Hanson, 35-godišnji Zac, trenutno očekuje peto dijete sa suprugom Kate s kojom je u braku od 2006. godine.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju