Dekorirajte dom uoči blagdana jednostavnim detaljima u bojama prirode. Na raspolaganju vam je sve od efektnog aranžiranja uskršnjih pisanica u staklenoj vazi, vezanje ukrasnih mašni na obojena uskršnja jaja do postavljanja uskršnjih motiva u bojama proljeća na istaknuta mjesta u domu

1. Boje proljeća

Uskrs je kalendarski povezan s početkom proljeća, pa se u uređenju doma uoči ovoga blagdana preporučuju ukrasi s bojama te nove sezone.

'Bliži nam se Uskrs koji uvijek povezujemo s buđenjem prirode, pa su i boje koje koristimo uvijek svijetle i svježe,' kaže vlasnica tvrtke za dekoriranje i uređivanje Jasna Degoricija, te dodaje, 'to su žuta, narančasta, roza, lila i svijetlo zelena boja koju popularno zovemo boja mlade trave.'

2. Limene kantice

Za transformaciju doma u blagdansko ruho dovoljno je tek nekoliko detalja u proljetnim bojama poput žute, narančaste i svijetlo zelene.

Za uskršnji stol karakteristična je bogata trpeza s tradicionalnim specijalitetima poput pisanica, pince i uskrsne šunke, ali i stolni aranžmani koji će podići blagdansku atmosferu u spomenutim nijansama. Iako ništa ne može nadoknaditi miris svježeg cvijeća, u dekoriranju doma možete se poslužiti i umjetnim alternativama.

'Prednost umjetnog cvijeća je što je jednostavno za dekoriranje,' napominje Jasna Degoricija. Ako ih pritom stavite uz popularne limene kantice u pastelnim bojama ili sa zanimljivim detaljima, dobit ćete efektan uskršnji ukras.

3. Jedan, ali efektan detalj

Za učinkovito ukrašavanje doma nekad vam je dovoljna tek velika vaza, s kojom možete sakriti i kakav fizički nedostatak u domu, te je postaviti na stol, komodu ili čak pod.

'Velika vaza ne treba uvijek puno cvijeća, nekad je dovoljan jedan jedini cvijet,' upozorava stručnjakinja za uređivanje.

U videu InMagazina pogledajte sve savjete Jasne Degoricije za uskršnje ukrašavanje doma, a pokoju ideju pronađite i u našoj fotogaleriji.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju