Kada je u pitanju održavanje noktiju jedan od najpopularniji trendova zasigurno je gel manikura. Žene koje ne vole same uređivati nokte ili pak nemaju vremena za česta lakiranja kod kuće znaju se odlučiti upravo na geliranje noktiju. No, prije nego što donesete odluku donosimo vam tri stvari koje biste trebali znati o gel manikuri

1. Dugotrajnost gel lakova
Najveći razlog zbog kojih su gel manikure toliko popularne vrlo vjerojatno je povezan s dugotrajnošću laka. Za razliku od običnih lakova koji nakon nekoliko dana više ne izgledaju besprijekorno, idealan izgled gel laka može potrajati i do tri tjedna ako se pravilno brinite o svojim noktima.

2. Slabljenje noktiju

'Besprijekoran izgled gel manikure može potrajati i do tri tjedna ako se pravilno brinite o svojim noktima'

Postoji mogućnost da proces geliranja noktiju izazove dehidraciju i stanjivanje noktiju. Ono što trebate imati na umu ako se odlučite na gel manikuru je da je zapravo najštetniji dio cijelog procesa samo uklanjanje manikure.

3. Uklanjanje gel manikure
No, odstranjivanje gel laka ne mora nužno značiti i potpuno oštećenje noktiju. Naime, Maja Duvnjak iz Ruža Institute Kérastase preporučuje jednostavan proces s kojim će oštećenje noktiju biti minimalno.

Nakon što gel na noktima izraste, umjesto potpunog skidanja gel manikure odlučite se na stavljanje trajnog laka dokle god gel ne izraste u potpunosti. Trajni lak ne oštećuje nokte jer ne zahtjeva rašpanje, te na taj način nećete ni osjetiti da ste se riješili gela, a nokti neće biti tanki i oštećeni kao što su nakon direktnog odstranjivanja gela s noktiju.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju