U nekim slučajevima uklanjanja neželejnih dlačica s tijela, pincetu je potrebno zamijeniti škaricama jer tako sprječavamo male ozljede i infekcije

Kada primijetimo dlačicu na neželjenom mjestu najčešće odmah posegnemo za pincetom, ali u ovim slučajevima to ipak ne bismo trebali napraviti. U nastavku saznajte kada pincetu moramo zamijeniti škaricama i umjesto čupanja dlačice jednostavno skratiti.

1. Madeži

'Ponekad pincetu moramo zamijeniti škaricama.'

Čupanjem dlačice koja raste iz madeža ili neposredno oko njega možete uzrokovati upalu pa čak i infekciju madeža ukoliko prilikom korištenja pincete ozlijedite površinu madeža.

2. Bradavice

Grudi su generalno gledajući osjetljive, a bradavice su njihov najosjetljiviji dio. Čupanjem dlačica oko bradavica pincetom možete nadražiti osjetljivu kožu na tom dijelu tijela i oštetiti folikulu dlačica.

3. Nos

Dlačice u nosu imaju važnu ulogu za naše zdravlje stoga ih ne bismo smjeli uklanjati na bilo koji način, ali pogotovo ne čupanjem. One sprječavaju prašinu i razne bakterije da uđu u naš nos. Ako vam neka dlačica ipak smeta, samo je malo podrežite škaricama i pritom budite oprezni kako se ne biste ozlijedili.

Pročitajte 7 činjenica o brazilskoj depilaciji koje kozmetičarke skrivaju od vas.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju