Osim opekotina od sunčanja, vrtoglavica i neizdržive sparine koja se uvlači u svaku prostoriju velike vrućine utječu i na neugodne mirise koji dolaze iz kante za smeće. Vonj truljenja hrane brzo se širi našim domom i ostaju u kanti. No postoje brza i jeftina rješenja iz vaše kuhinje koja će ukloniti svaki miris


Soda bikarbona

Ovaj jeftini i čarobni bijeli prah od svega par kuna vaš je najbolji saveznik u borbi protiv neugodnih mirisa iz kante za smeće. Namočite kantu za smeće i po dnu posipajte sode bikarbone. Ostavite da odstoji oko pola sata te je isperite vrućom vodom.

Nakon što se osuši po dnu ponovno posipajte malo bijelog praha i ostavite da stoji. Istresite ga i zamijenite svježim svakih par dana. Isto tako, u svaku vrećicu za smeće istresite malo sode bikarbone. To će zakamuflirati neugodne mirise ostataka hrane i cigareta.

Pijesak za mačke
Čak i ako nemate macu za kućnog ljubimca, pijesak koji se koristi za mačji zahod izvrsno upija neugodne mirise iz kante za smeće, a onaj parfimirani dodatno osvježava prostoriju.

Malo pijeska posipajte po kanti za smeće i ostavite da djeluje do sljedećeg pranja kante. Pijesak ubacite i u vrećicu za smeće što će neutralizirati miris otpadaka hrane koja vrlo brzo reagira na visoke temperature.

Krpice za sušilicu
Ovaj čaroban izum osvježava odjeću sušenu u sušilici rublja, a može se staviti i u ladice s donjim rubljem, čarapama i ručnicima. No mirisne krpice za sušilicu čine čuda i s vašom kantom za smeće.

Nakon što ste dobro oprali kantu, na dno stavite jednu mirisnu krpicu. No krpica ne mora biti nova, već možete upotrijebiti onu iz sušilice ili ladice jer u njoj je ostalo dovoljno snage da upije neugodne mirise i osvježi prostoriju.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju