Najuzbudljiviji dan KinoKino Festivala donosi projekcije filmova "Karate Kid", "Koza nesrećonoša" i "Oskarova Amerika", kao i dodjelu nagrada za najbolja ostvarenja


Pred nama je 3. i najuzbudljiviji dan KinoKino Festivala: uz projekcije dva najotkačenija filma glavne selekcije, u 19 sati u dvorani Müller dodjeljujemo nagrade za najbolje filmove ovogodišnjeg festivala i proglašavamo pobjednike!

Prije nego saznamo pobjednike, naš najpoznatiji kreativni svaštar, Mario Kovač, u 15 sati predstavlja svoj najdraži film iz djetinjstva – Karate Kid!

U 11:30 h gledamo Oskarovu Ameriku, dirljivu filmsku priču o velikim snovima i neobičnom prijateljstvu usred pustog nordijskog krajolika.

U ovoj šarmantnoj posveti vesternima desetogodišnji Oskar zajedno s autsajderom Levijem i njegovim ponijem pokušat će preveslati veliki Atlantik u malom čamcu, kako bi pronašao svoju mamu i jahao kroz američku preriju. Koza nesrećonoša Jeste li znali da neke koze donose nesreću? Foto: KinoKino Festival Koza nesrećonoša

U 17:30 h slijedi egzotična komedija Koza nesrećonoša i vodi nas na rajske plaže kolumbijskih Kariba, gdje se svadljivim tinejdžerima Corneliusu i Riti život okrene naglavačke kad slučajno pregaze jednu neobičnu bradatu kozu.

U nedjelju, 18. veljače filmska kritičarka Višnja Vukašinović na radionici Moja prva kritika u Medijateci Francuskog instituta pokazat će najmlađim filmofilima kako da postanu pisci i kritičari od velikog formata.

Susret s kozom koja donosi nesreću bacit će brata i sestru u središte nezaboravne avanture, a sve uz zvukove reggaea i lagani tropski povjetarac.

Razgovore nakon oba filma moderira snimatelj i montažer Vedran Senjanović, našoj dječjoj publici dobro poznat kao voditelj popularne filmske radionice FROOM!

Domaći kreativni sveštar, redatelj, glumac, DJ i kvizoman Mario Kovač u sklopu programa Klasici s gostima u 15 h u dvorani Müller predstavit će nam svoj omiljeni film iz djetinjstva, ali i jedan od najpopularnijih dječjih filmova svih vremena Karate Kid o još jednom neobičnom prijateljstvu – dječaka Daniela i majstora borilačkih vještina Miyagija.

Ni sutra neće nedostajati radioničarskih sadržaja – domaća filmska kritičarka Višnja Vukašinović koja je izvještavala s velikih filmskih festivala poput prestižnog Berlinalea na radionici Moja prva kritika u Medijateci Francuskog instituta pokazat će najmlađim filmofilima kako da postanu pisci i kritičari od velikog formata.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju