Od pastelnih do neonskih boja za kosu, ljeto je pravo vrijeme za ovakav stilski eksperiment. A da ih se žene ne bi trebale 'bojati' smatra i stilistica Ivana Marušić Kokolić. U nastavku pročitajte zašto.

Trendovi u bojanju kose nikada nisu bili šareniji. Nijansa koja apsolutno dominira ove sezone je ružičasta i to nekoliko njezinih varijanti.

Sve je počelo s "rose gold" nijansom koja je već toliko popularna da ju je prije nekoliko dana na crvenom tepihu Cannesa "prošetala" i glumica Salma Hayek. Pastelne nijanse pa tako i "rose gold" ili su bisernoga sjaja ili peljaste, ali u svakome slučaju izgledaju

'Rose gold’ nijansu mogu nositi svi! Bez obzira gdje rade i koliko godina imaju.

gotovo prirodno.

Aktualne šarene trendove u kosi predstavio nam je veseli, ženski tim frizerskog salona She, pod vodstvom koloristice i stilistice Ivane Marušić Kokolić.

Trend boje u kosi traje već više od pet godina. I stalno evoluira. Tako i na modnim pistama možemo vidjeti jako puno boje u kosi. Mi svakodnevno radimo par takvih bojanja. Za svako bojanje ostavljamo termin od tri do četiri sata - počinje Ivana.

Zanat je naučila od Milene Maršić, radila je kao edukator za šišanje za Schwarzkopf Professional, tijekom godina redovito je posjećivala Vidal Sassoon akademiju u Londonu, a svoje znanje kontinuirano nadograđuje.

Rad njezina salona prepoznatljiv je po tzv. crazy color bojama za kosu, kojih se, kaže Ivana, žene ne bi trebale "bojati".

1. NE UNIŠTAVAJU KOSU

Dosta radimo klasične smeđe nijanse, ali ih ‘podignemo’ ljubičastom, zelenom, narančastom i bojom maline.

Bojanje kose u ‘crazy color’ ne znači nužno upropaštena kosa. Ako pravilno odradimo konzultacije i pripremu kose za bojanje, onda nema straha. Naš naglasak je na zdravoj kosi - objašnjava naša sugovornica i dodaje:
Njega kose nakon takvog tretmana je obavezna. Uglavnom, sve klijentice uzimaju od nas profesionalne preparate za kosu. Jer oni su bez parabena i sulfata. Ne skidaju pigment.

Stilistica Ivana Marušić također govori o trendu ružičastih i općenito pastelnih nijansi u kosi, no prije nego se odlučite za jedan takav pomalo avangardan izgled, pripazite na boju tena.

2. "ROSE GOLD" NIJANSA PRISTAJE SVIMA

Žene koje imaju maslinasti ten trebaju zaobilaziti pastelne nijanse. Savršeni kandidati su žene svjetlije puti. Ali jako puno se koristi ‘rose gold’ nijansa. Nju mogu nositi svi! Bez obzira gdje rade i koliko godina imaju, jer je toplo-hladna kombinacija pigmenta - savjetuje.

Želite li ostati vjerni svojoj boji kose, možete ju samo osvježiti "crazy color" nijansama. A ljeto je možda najprikladnije doba godine za ovakav stilski ekspriment.

3. MOŽE I BEZ ""BLAJHANJA"

Dosta radimo klasične smeđe nijanse, ali ih ‘podignemo’ ljubičastom, zelenom, narančastom i bojom maline. Ili na kosi boje meda radimo pink tonove, a na sijedu kosu stavljamo puno lavande - kaže Ivana te ističe kako nije nužno blajhati kosu da bi dobili dobru i sjajnu boju. A što se tiče kombinacije šišanja i boje, govori.
- Volim klasični 'cut' i 'crazy color' ili 'crazy cut' i 'soft color'. Ali ako osoba može nositi 'crazy cut' i 'color' onda je to pun pogodak - završava.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju