Tjelovježba je najučinkovitiji način da se riješite celulita. No postoje još neki faktori koje ne smijete zanemariti, a koji učinkovito rješavaju ovaj ženski problem. Zaboravite na anticelulitne preparate i tretmane i upotrijebite jedino prirodno i pravo oružje protiv narančine kore i celulita


1. Prehrana

Sloj masnoće uskladišten ispod kože odgovoran je za omraženu narančinu koru koju povezujemo s celulitom. Upravo zbog toga, vrlo je važno da smanjite unos hrane koja bi dodatno pojačala vidljivost celulita i povećala volumen masnih naslaga. Riječ je o masnoj, prženoj i rafiniranoj hrani prepunoj loših masnoća.

Povrće poput celera, brokule, mrkve i lisnatog zelenog povrća idealno je za borbu protiv celulita jer, osim što je vrlo hranjivo, niskokalorično i prepuno prijeko potrebne tekućine, ono je snažan antioksidans koji čisti tijelo od toksina.

Ako niste veliki ljubitelj povrća ili pak nemate vremena za pripremu istog, izdvojite nekoliko minuta navečer i napravite smoothie od voća i povrća. Voće će preuzeti okus te će zeleni napitak učiniti slatkim i ukusnim. Smoothie možete piti kad god poželite.

Recepti za smoothie napitke:

>> Dijetalni obrok u čaši koje će tijelo doslovno progutati

>> Narančasti napitak: Najbrži napadač na opasne masnoće

>> Zeleni terminator: Gutljaj za kojim žudi masnoćama opterećeno tijelo

2. Voda
Ne podcjenjujte moć ove jednostavne i besplatne tekućine, posebno ako se želite riješiti celulita jer ga suha i dehidrirana koža dodatno naglašavaju. Hidratacija tijela snažno utječe na izgled vaše kože, što se veže i uz narančinu koru na bedrima.

Voda kožu čini svježom, zategnutom i blistavom, a celulit manje vidljivim. Napunite bočicu s vodom i pijuckajte je tijekom cijelog dana. Dnevna doza trebala bi biti 8 čaša. Popijte čašu vode netom prije svakog obroka.

3. Njega kože
Na površini kože se sakupljaju mrtve stanice koje ne dozvoljavaju da koža diše i dovode do slabljenja cirkulacije. Kvalitetan piling kožu će učiniti svježom i vitalnijom, cirkulaciju jačom, a time narančina kora postaje znatno manje vidljiva.

Savršen piling za tijelo možete smućkati sami i to od maslinovog ulja i krupne soli. Mješavinu nanesite tijekom tuširanja na mokru kožu, temeljito istrljajte tijelo te ga isperite mlakom vodom. Nakon pilinga kožu dobro navlažite losionom ili mlijekom za tijelo. Postupak ponavljajte dva puta tjedno.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju